Podłączenie kabli 1.6ABU

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Podłączenie kabli 1.6ABU

Postprzez PabloSBT » 29 kwi 2011, o 22:13

Witam! dzisiaj zrobiłem bardzo głupią rzecz otóż samochód mi przerywał, sprawdziłem kopułkę i okazało sie że jest bardzo zaśniedziała więc postanowiłem wymienić ją na ori bosha którą wymieniłem niepotrzebnie bo była dobra no i zdjąłem kable nie znacząc ich teraz za żadne skarby nie mogę ich poprawnie podłączyć szukałem na internecie jak podłączyć kable ale za każdym razem samochód przerywa i gaśnie, mogło się coś popieprzyć od tego że źle podłączyłem kable ?? pod spodem zamieszczam zdjęcie jak podłączyłem
Obrazek

Obrazek
PabloSBT
Members

Podłączenie kabli 1.6ABU

Postprzez prezesik » 29 kwi 2011, o 22:23

spróbuj tak:

oczywiście 1 od strony rozrządu

Obrazek

Albo inaczej:

Zdejmij osłonę z paska rozrządu, ustaw na znakach. Jak jest na znakach to palec ustawi się na 1 cylindrze i na kopułce ruch przeciwny niż wskazówki zegara 1-3-4-2.
prezesik
Members

Postprzez k-m-r1 » 30 kwi 2011, o 11:24

a szukałęs na googlach? na forum? na googlach znalazłem 20 zdjec
a i na forum jest kilkadziesiąt

http://www.golf3.pl/topics9/podlaczenie ... t16411.htm
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

Postprzez PabloSBT » 30 kwi 2011, o 20:11

k-m-r1 napisał(a):a szukałęs na googlach? na forum? na googlach znalazłem 20 zdjec
a i na forum jest kilkadziesiąt

http://www.golf3.pl/topics9/podlaczenie ... t16411.htm

szukałem na googlach i podlączałem tak jak pisało ale walnąłem się o jeden kabel i mi przerywał i gasł dzięki prezesik25 po podłączeniu tak jak napisałeś samochód od razu odpalił :)
PabloSBT
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe