Pomoc...

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Pomoc...

Postprzez michaelseven » 15 maja 2011, o 18:51

Mam problem z czujnikiem cisnienia od poczatku zakupu samochodu.wczesniej wlanczal mi sie na dluzszych dystansach..pare razy piknal i przestal.Bylem na roznych warsztatach i kazdy mi co innego mowil..jedni ze silnim zepsuty drudzy ze dobry,ze olej zly a mam dobry dopiero co wymienialem,potem ze czujniki zle ,ze kable zle podlaczone na przemian a dalej pika;/dzisiaj jechalem troche w dluzsza trase i dalej to samo,ale teraz to pikal bez przerwy [CENZURA] i odlaczylem kable od czujnikow jade jade i 5 s minelo i dalej to samo;/nie wiem jakim cudem moze sie palic ta kontorlka skoro odlaczylem kable...Prosze o pomoc bo raczej na pomoc mechanikow u mnie nie mam co liczyc;/
Ostatnio edytowano 15 maja 2011, o 19:11 przez michaelseven, łącznie edytowano 1 raz
michaelseven
Czytacz

Pomoc...

Postprzez killah » 15 maja 2011, o 18:59

Witaj

Tematów na forum było poruszane bez liku na ten temat. Zacząłbym o sprawdzenia ciśnienia oleju. To jest podstawa. Jeśli ciśnienie oleju masz dobre to potem jest już z górki, nie ma ryzyka że silnik się psuje. Może problem leży tym że zmieniany był licznik i jest od innego silnika? I w silniku został stary czujnik i licznik widzi to jako błąd?
killah

Postprzez Dinuś » 15 maja 2011, o 20:51

po rozgrzaniu olej robi się za zadki , zmien na bardziej gęsty albo jak to nie którzy robią dolej doktora :kwasny:
Dinuś
Members

Postprzez trollu » 15 maja 2011, o 23:58

Dinuś napisał(a):po rozgrzaniu olej robi się za zadki , zmien na bardziej gęsty albo jak to nie którzy robią dolej doktora

najgłupsze tłumaczenie jakie może być, jeżeli juz to tak jak pisze killah, sprawdzić ciśnienie oleju, czy pompa jeszcze żyje. Jak ciśnienie w normie to elektryka szwankuje
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
trollu
VIP

Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

Postprzez michaelseven » 16 maja 2011, o 17:20

bylem dzisiaj u elektryka to sparwdzial mi czujniki i akumulator powiedzial ze sa wporzadku,a jak bylem na warsztach 3 to mowili ze wymienic;/duzo osob sie zna widze/powiedzial ze moze mam miske olejowa zmieniana albo pompa nawala/jak bedzie to pompa to nie bedzie mi sie pewnie to oplacalo

[ Dodano: 2011-05-16, 17:21 ]
nie mozliwe zebym mial zly olej skoro wlalem posyntetyczny dobrej jakosci ok 100zł dalem
michaelseven
Czytacz

Postprzez trollu » 16 maja 2011, o 17:42

jeżeli kontrolka świeciłaby się z powodu zbyt małego ciśnienia w układzie to nie z winy za rzadkiego oleju tylko wyjechanej pompy która nie daje właściwego ciśnienia, olej na gęstszy zmienia się jak silnik go żre
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
trollu
VIP

Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

Postprzez michaelseven » 16 maja 2011, o 19:17

chyba najlepszym rozwiazaniem bedzie kupic nowy silnik lepszy...bo z tego pewnie juz nic nie wycisne
michaelseven
Czytacz

Postprzez killah » 16 maja 2011, o 21:44

sprawdź to ciśnienie oleju
killah

Postprzez michaelseven » 16 maja 2011, o 21:49

raz mi juz sprawdzali cisnienie na jedenej stacji i powiedzieli ze dobre niby

[ Dodano: 2011-05-17, 21:14 ]
no ale bylem dzisiaj na innej stacji i powiedzieli ze mam 1 czyli za male;/ bo powinno niby byc od 1,5 do 2
michaelseven
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe