Pomocy! problem z dlawieniem sie, szarpaniem, skoki obrotow

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez jarobarca » 26 cze 2008, o 15:46

Witam. Jestem nowy na forum, takze prosze oszczera pomoc. Mam problem z moim Golfem 1,4 benzyna 95 r. Otoz w czasie jazdu auto dusi sie i zaczyna swirowac wskazowka obrotow, strasznie szarpie nim. Dzisiaj doszedl jeszcze problem w postaci ze nie moge w ogole odpalic.. przekrecajac stacyjke auto chelta, ale nie moze zaskoczyc, zcasami lapie ale za chwile gasnie, dodam jeszcze ze gdy pojawil sie ten problem wymienilem podstawe pod gaznikiem( nie wiem dokladnie czy tak to sie nazywa, ale byla ona peknieta i prawdopodobnie lapal lewe powietrze..)Jesli ktos wie co moze byc przyczyna takiego zachowania w aucie to Prosze o szybka pomoc. Z gory dziekuje. POZDRAWIAM
jarobarca
Berbeć

Re: Pomocy! problem z dlawieniem sie, szarpaniem, skoki obro

Postprzez barrister » 26 cze 2008, o 20:39

co do szarpania to masz pewno przyjarane tarcze sprzęgła, jak mu ciężej to wali na obrotach do góry a iść nie idzie, to sprzęgło mur beton. co do palenia to wymień kolego przewody bo pewno ci spinola robi, zanim się zdecydujesz to owiń taśmą izolacyjną przewody do świec i zobacz jak problem zniknie to wiesz że przewody. pozdro
barrister
Czytacz

Postprzez jarobarca » 27 cze 2008, o 08:49

Moze masz racje kolego z tymi tarczami sprzegla, ale te obroty i duszenie sie takze na postoju wystepuja, kiedy np daje gazu to obroty skacza i strasznie sie dusi, zazwyczaj tak ok 3000 obr zaczyna.. A jesli to sprzeglo to jak to sprawdzic, zeby sie upewnic, jesli masz jakis sprawdzony sposob prosze o rade. a przewody sprawdze, ale wydaje mi sie ze sa dobre, ale zobacze na pewno.. Tylko martwi mnie teraz fakt ze auto w ogole nie odpala;/ Jesli ktos mial podobny problem, lub wie jaka moze byc przyczyna prosze o rady. Pozdrawiam
jarobarca
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe