Pomocy. Problem z silnikem 2.0 16v

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez jawor87 » 29 lip 2008, o 13:27

witam. Mam problem z moim golfem! Problem jest taki ze czasem moje auto przy ok 4000obr moze troche wiecej szarpie, nawet jak wcisnie sie sprzeglo na postoju to obroty szaleja,czasem nie da go sie wiecej wkrecic na obroty bo tak szarpie ze szok(momentami juz przy 3000),a czasem powyżej tych obrotow jest juz ok! Co dziwne często jest tak ze mozna dawac mu w pedzel i przez 100km jest dobrze,nic sie nie dzieje wkreca sie idealnie na obrotach a pozniej dalej jest to samo! Wczoraj przy rozpedzaniu na 1 biegu przy ok 3000obrotow auto zgaslo i nie chcial zapalic przez ok1,5 godziny....po tym czasie pyk i chodzi,nic sie nie dzieje ! Potrzebuje waszej pomocy, wiecie co moze byc tego przyczyna?
jawor87
Czytacz

Postprzez Adi » 29 lip 2008, o 23:55

jawor87, to sie dzieje na gazie ??
Adi

Postprzez jawor87 » 30 lip 2008, o 09:36

tak,ale kiedys z ciekawosci przełaczylem go na benzyne przy tym jak tak sie zachowywał,to tak samo sie zachowywał;/(instalacje LPG mam BRC Sekwencyjną) O dziwo po tym jak w poniedziałek mi zgasł i nie mogłem go odpalic wchodzi teraz dobrze na obroty! Dodam ze zmieniłem mu kable zapłonowe(ngk) świece i cewke z modułem i dalej to samo sie dzieje. wczym problem nie wiem,zastanawiam sie nad tym czy nie jechac na komputer,ale nie wiem czy to cos da!? Mysle ze mogl pasc jakis czujnik....tylko jaki!?

[ Dodano: 2008-08-02, 09:26 ]
widzę że nikt nie wie co mu jest,albo nie chcecie mi pomóc ;/

[ Dodano: 2008-08-04, 09:47 ]
widzę że z tym problemem nie możecie mi pomóc .....!;/
jawor87
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe