POMOCY!!!

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

POMOCY!!!

Postprzez DERYL » 26 sty 2008, o 13:37

Witam ... prosze o pomoc ... napisalem ostatnio post ze moj golf silnik 1,8 benzyna 90 km rok 1995 ma problemy po nagrzaniu a mianowicie ... jak jest zimny odpala od kopa po nagrzaniu silnika przy ruszaniu z 1 biegu dlawi sie paliwem i gasnie ... wymienilem czujnik temperatury bo taka porade dostalem na forum tym bardziej ze byl to zamiennik ... kupilem orginal nic nie pomoglo ... malo tego pojechalem do mechanika golf stal tam 3 dni glowili sie wszyscy ... patrzyli na zaplon wporzadku ... sonda i pompa wporzadku ... po podlaczeniu dokomputera wyszlo ze czujnik halla padl ... wiec kupilem nowy i strasznie sie ucieszylem bo przez 1 dzien bylo wszystko ok ... teraz jade do krakowa na pierwszych swiatlach historia sie powtorzyla :evil: prosze POMOCY bo mnie krew zaleje i kasa tez niestety nie sram .... :cry: prosze o podpowiedz co zrobic
DERYL
Berbeć

POMOCY!!!

Postprzez piootrek » 26 sty 2008, o 14:15

"po podlaczeniu do komputera wyszlo ze czujnik halla padl "
-byłeś przy tym?Bo gdy silnik nie pracuje sterownik wyswietla błąd czujnika Halla nie mając z niego żadnego odczytu. Więc pewnie robił to na wyłączonym silniku.O ile wiem to gdy padnie czujnik halla to silnika się nie da odpalić.

"kasa tez niestety nie sram .... :cry: prosze o podpowiedz co zrobic"
-spróbuj łykać przed snem dwuzłotówki ... ;-) ;-) ;-)
Jeżeli to co napisałem Ci pomogło to ...:D
piootrek
Czytacz

Silnik: 1.4
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez DERYL » 26 sty 2008, o 14:53

niestety nie byłem przy tym ale auto naprawiał mi moj kuzyn który jest mechanikiem juz od 15 lat i mu ufam i wierze ze sprawdzal wszystko z komputera jak nalezy tym bardziej ze sam ma vw i nie robil tego pierwszy raz ... ale mam jeszcze jedno sprawe ... nie daje mi spokoju moj problem szperam przy tym i nie daje za wygrana :oops: poprawiałem kable od swiec bo sie stykały i było przebicie ... wymienilem swiece na nowe ... przejechałem juz jakies 20 km i narazie wszystko ok ... czy mozliwe jest zeby to bylo przyczyna mojego problemu ??? :-|
DERYL
Berbeć

Postprzez piootrek » 26 sty 2008, o 15:03

"poprawiałem kable od swiec bo sie stykały i było przebicie ... wymienilem swiece na nowe "-powinieneś kable wymienić jak miały przebicie bo zapewne są uszkodzone,a świece-cóż nie zaszkodziło.Pisałem Ci o tej diagnozie; bo gdyby to czujnik halla to byś nawet nie dojechał do kuzyna :->
Jeżeli to co napisałem Ci pomogło to ...:D
piootrek
Czytacz

Silnik: 1.4
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Imper » 26 sty 2008, o 15:24

wymien kable na nowe moj kolega mial to samo kazali mu wymienic aparat zaplonowy itp. ale okazalo sie ze kable byly walniete a wygladaly na nowe... ten sam silnik ma moj znajomy co Ty chyba wiec mowie prawdopodobnie kable ;-)
Imper
Members

Postprzez virus_wrona » 26 sty 2008, o 15:34

piootrek napisał(a):"....Pisałem Ci o tej diagnozie; bo gdyby to czujnik halla to byś nawet nie dojechał do kuzyna :->

Potwierdzam, jak mi padł czujnik halla silnik nie podjął żadnej rozmowy. Skończyło sie lawetą.
virus_wrona
Badacz tematu

Postprzez DERYL » 26 sty 2008, o 16:11

;-) oczywiscie kable tez wymienie ale jutro bo dzisiaj nie bylo gdzie kupic ... kipilem tylko swiece i poprawilem kable bo tylko tyle moglem zrobic ... auto kupilem rok temu nie wiem kiedy byly wlasciciel wymienial swiee wiec zrobilem to standardowo bo lepiej teraz niz za rak :-( mam nadzieje ze po wymianie kabli wszystko bedzie ok i ze bede juz jezdizl normalnie :-P wszystkim dziekuje za rade i pomoc a zwłaszcza piotrkowi za poczucie humoru :-D pozdrawiam i dziekuje

[ Dodano: 2008-02-06, 21:32 ]
ImperfectCell dzieki byles najblizej ... cewka i kabel od cewki byly walniete ... przez ten kabel wszystko sie dzialo ;( nawet swiatla nie dzialaly tak jak powinny juz myslalem ze mi sie sliniczki przepalily ... cewka i kable panowie ... teraz kupilem nowitka niemiecka cewke Barum :) auto nie do poznania ... pozdrawiam :-D
DERYL
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe