POMOCY !!!!!!!!

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

POMOCY !!!!!!!!

Postprzez DERYL » 3 lut 2008, o 21:06

Witam zwracam się ponownie o pomoc w mojej dawnej sprawie zaraz przypomne o co chodziło ... wszystko było cacy jezdziłem swoim golfikiem wszedzie i nie narzekalem poprostu super i bezawaryjnie sie spisywal ... do czasu ... przyszedl dzien zgasl mi na drodze ... odpalal dopiero na zimno ... diagnoza czujnik temperatury ... wymienilem czujnik temperatury niestety nie było orginalnego wiec kupiłem zamiennik niemieckiej formy .... jezdzil 1 mc bez zarzutu .... po miesiacy sytuacja podobna na biegu jalowym go poprostu zalewala benzyna i gasl .... odczekiwalo sie troszke az silnik byl zimny i znowu mozna bylo jechac .... tylko ze mnie ta sytuacja doprowadzala do ku .... :evil: bo nie mozna tak jezdzic bo nie wiadomo gdzie kiedy i o ktorej sie auto bedzie psulo ... po kilku dobrych radach wymienilem czujnik temperatury na nowy orginalny ... kupilem nowe swiece .... bylo rowniez jakies przebicie na kablach ... od cewi .... popsikalem specjalnym silikonem ... porozdzilalem kable tak zeby sie nie doykaly .... pomoglo do dzisiaj ... tzn. jakies 7 dni jezdzilo sie bezawaryjnie .... dzisiaj sytuacja ponownie ta sama ... cos go przymulilo dodalem gazu i zgasl :-o ..... PROSZE O POMOC ....
p.s
czujnik Halla tez mam nowy, pompa paliwowa podobno ok, sonda ok. (tak wynika z kompa)
DERYL
Berbeć

POMOCY !!!!!!!!

Postprzez Imper » 3 lut 2008, o 21:27

a zobacz czy nie wpierdziela Ci plynu od chlodnicy czy nie dolewsz czesto aha jeszcze jedno czy szarpie jak dodajesz gazu jak sie rozgrzeje??
Imper
Members

Postprzez DERYL » 3 lut 2008, o 21:32

płyn w normie nic nie bieze ... nie szarpie jak sie rozgrzeje ....

[ Dodano: 2008-02-03, 20:57 ]
zapytam inaczej ... co moze byc zepsute :oops: jak przy naglym ruszaniu z 1 (np. z piskami) auto zostalo zalane benzyna ... i padlo :-o .... POMOCY :-/
DERYL
Berbeć

Postprzez dziabi3 » 3 lut 2008, o 22:32

a moze tak po prostu mysląc jezeli masz cos nie tak z kablami i jest na nich jakies przebice i co jakis czas szlak trafia czujnik to ma to cos wspulnego ze sobą

a moze cefka niema masy dokładnej i puszcza w obieg wysokie impulsy napiecia i pierwszy pda czujnik

sprawdz wszelkie wtyczki złaczki i masy układu do karoseri

moze za blisko kable lecą od czujnika kabli zapłonowych pomysl

sorki za błedy
Średnie spalanie 7,5>8l lpg /5,8l pb
dziabi3
Members

Postprzez DERYL » 3 lut 2008, o 22:53

wiesz moim zdaniem tu teraz nie chodzi o czujnik .... byl kupiony czujnik zamiennik po miesiacu ten sam objaw ... padlo podejrzenie ze skoro zamiennik to napewno to i jest do bani i zebym kupil orginal ... tak zorbilem ale to nie to odrazu u mechanika nie palil orginalny tak jak i ten zamiennik .... szukali sparwdzali .... pzreczyscili mi przepustnice .... wymieniony mam czujnik halla ... z kabli sciagli metalowe klamy zeby nie bylo przbicia ale przebcie blo bo wieczorkiem mnie koplo jak sprawdzalem iskre .... przy zaplonie od cewki szla iskra po kablach .... oddzielilem kable .... posmarowalem siliokonem w spreju .... wymienilem swiece .... bylo ok 7 dni ... dzisiaj jade do Kalwari i cos mi go tak jakby molilo ... zawiozlem rodzinke do domu i postanowilem sie pzrejechac .... 1,2,3 itd. wszystko ok fajnie sie zbiera wiec jestem szczesliwy zawracam i mysle rusze z 1 szybko .... ku... daje gaz ruszyl szybko ale w momencie go przydusilo i zgasl ... teraz nie odpala nawet na zimo .... kreci ale nie pali .... moze cewka ???
DERYL
Berbeć

Postprzez dziabi3 » 3 lut 2008, o 23:29

jedz do dobrego mechanika niech sprawdzi cisnienie benzyny na wtrysku

cisnienie pompy paliwa

bo moze filtr jest zapchany

niech ci na komputerze sprawdzi czujnik i komputer

a dowiesz sie wszystkiego

a swoją droga kable nie mogą kopac a te osłony metalowe sa po to zeby wykluczyc przebicia

przyczyn jst wiele ale niema co gdybac jecdz do mechanika
dziabi3
Members

Postprzez DERYL » 4 lut 2008, o 10:36

zgadzam sie z Tobą tylko sa 2 problemy po pierwsze nie mam czym jechac do dobrego mechanika a po drugie nie ma w Kalwarii Zebrzydowskiej takiego :-( kable kopały bo stykały się z kabelkiem od cewki po oddzieleniu kabli bylo ok .... dziwi mnie tylko sytuacja ktora miala miejsce w czoraj .. normalnie na zimno palil nawet po wczesniejszym dlawieniu ... wczoraj nie odpalil ani razu ... moze to ta cewka padła ktora maila przebicie ?? i dlatego teraz nie moge odpalic .... moze filtr paliwa ?? kurde no musze jakos probowac pomalutku .... zastanawioam sie jeszcze nad tym co pisali niektorzy o kostce pod stacyjka?? nie wiem gdzie to jest i jak wyglada ale poszperam moze sie dowiem ... dzieki za dobre rady mam nadzieje ze bedzie ok
DERYL
Berbeć

Postprzez mati445 » 4 lut 2008, o 10:49

Wymien filtr paliwa a zobaczysz ze bedziesz mial różnice nie mowie ze to zalagodzi wszystkie problemy ale napewno cos pomoze
mati445
Berbeć

Postprzez DERYL » 4 lut 2008, o 13:40

dzieki za rade ... wymienie cewke i filtr paliwa tylko narazie to nawet nie mam jak do mechanika podjechac :-/
p.s
tylko ciekawi mnie to ze nawet nie odpali na zimno .... poprostu trup .... wszystko wskazuje na cewke w ktorej nb. bylo przebicie ... moze padla i teraz nie dostaje iskry :kwasny: co do filtra paliwa to gdyby byl nawet zatkany auto powinno chyba odpalic .... prawda??
DERYL
Berbeć

Postprzez Imper » 4 lut 2008, o 15:04

obacz czy w ogole masz iskre to chyba mozesz sprawdzic jesli jeje tez nie ma to najprawdopodobniej bedzie to cewka... mi tez samochod wariowal jak cewka sie cos prula potem zgasilem i dupa ani rusz nawet na pych :-?
Imper
Members

Postprzez ziemek155 » 17 lut 2008, o 23:20

mialem też takie objawy.Wymienilem cewke,aparat,halla,stacyjke a winna byla pompa paliwa.Nawet jak nie odpala to po przekreceniu kluczyka musisz slyszec czy podaje paliwo.Pozdrawiam
ziemek155
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe