pomocy!

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez pirlo » 5 lip 2008, o 10:51

ja mam 1,6 AEA 95 ROK ten silnik chyba jest diagnozowalny??
pirlo
Czytacz

Postprzez SotoM » 5 lip 2008, o 11:18

pirlo, tak twoj napewno.ostatnio robiłem taki motorek. był problem z czujnikiem halla w rozdzielaczu zapłonu.
Mój były SotoMoVWóz

Powered by diesel inside -by Leopard
SotoM
Members

Rocznik: 2007
Silnik: BRD
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez marcin77 » 5 lip 2008, o 14:08

dzieki za zainteresowanie bylem rano u mechanika i wlal mi plyn do czyszczenia wtryskow narazie jest ok a pod kompa byl podlaczany
marcin 77
marcin77
Czytacz

Postprzez pirlo » 5 lip 2008, o 20:50

no i juz wiem co padło! wszystko posparwdzalismy iskra jest paliwo podaje rozrzad nieprzestawiony pomyslalem ze paliwo bo zalałem w cerfurze i zrobilem od tankowania 10 km i padł całkowicie wtedy , spuscilismy zalałem 98 i na pycha i odrazu pod kompa , troche dlawił ale odpalił pochodził pochodził zgasł i na nowo nie cche odpalic wogóle , zajerzdzamy do mechanika nie ma go to spowrotem do domu i umawiamy sie telefonicznie na poniedzialek , podczas powrotu znowu zapalił chodził super, równo i silnik mocny kopa mial to bylem pewien ze paliwo hu.... i po problemi wjezdzam na podjazd wsteczny zgasł:( i wtenczas wyszło co padło silnik rozgrzany do 90 i cewka!!!! miala za slaba iskre tel do kolesia podjechal audi one maja takie same wtyki przekladka cewki nawet silnik raz nie zakrecił i pali!!! tak wiec na zimnym iskre pokazywał super a ze jak mi golf padł silnik był cieply zaczelismy kombinowac z dolewka paliwa bezposredni to go zalalismy i nawet potem zimny nie chcil palic a iskre nam pokazywało dobra szczescie ze tylko to

[ Dodano: 2008-07-05, 20:53 ]
a dodam ze wczesniej nie bylo zadnych oznk ze pada zupełnie nic ja waliłem dzien wczesnie ponad 500 km a padł nagle golf dwa razy nim szarpneło obroty do 300 i koniec jak zgasł tak juz sie nieodezwał
pirlo
Czytacz

Postprzez marcin77 » 14 lip 2008, o 07:54

gratulacje kolego ja dalej nie moge dojsc do ladu dojechalem w poniedzialek nad morze zgasl chyba z 5 razy wracalem wczoraj zgasl tylko 1 raz silnik mam 2.0 115 km i jest diagnozowalny bo bylem u elektryka i go znalazl tez sie dziwil ze ten rocznik 1994 mozna diagnozowac ale nie znalazl nic kompletnie wymienilem kopulke i palec przed wyjazdem i lipa bede szukal dalej a dzis jak by bylo malo padl mi nawiew
marcin 77
marcin77
Czytacz

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe