Pomocy znowu golf wariuje nie wiem, co mu jest i najgorsze j

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez Grzus » 20 wrz 2008, o 23:20

Witam mój Golf znowu dostał jakiś dziwnych ataków, kiedy wyjeżdżałem z parkingu to zgasł po paru kręceniach odpalił ujechał parę metrów strasznie szarpiąc obroty zaczęły skakać aż w końcu zdechł i w aucie oczywiście smród benzyny nie do wytrzymania. Po jakimś czasie odpalił(około 1 minuty) i pojechał jak gdyby nigdy nic objawy identyczne jak miesiąc temu. Byłem u mechanika podłączył pod komputer żadnego błędu nie wykazało i wszystko sprawdził niby ok. Ja podejrzewam pompę paliwa, ale mechanik uważa , ze jak pompa walnie to już zazwyczaj na dobre. W sumie czujnik halla może powoli się sypie, ale kurcze to chyba nie są objawy czujnika halla , że auto, którego silnik nie jest mocno nagrzany gaśnie potem odpala i się dławi i śmierdzi benzyną i znowu gaśnie i potem odpala i jeździ przez dłuższy czas normalnie.
Grzus
Berbeć

Postprzez noname_conek » 20 wrz 2008, o 23:35

Grzus, zabrudzona przepustnica. mam to samo trzeba wyczyścić i zrobić jej adaptacje. pozdro
noname_conek
Gaduła

Postprzez marcinkoz2910 » 21 wrz 2008, o 10:25

a jak czujesz zapach benzyny w aucie to zobacz na dekielek baku co można się do niego dostać przez bagażnik bo może ze masz to co ja... po wymianie pompy uszczelka już nie trzymała tak jak powinna i też czułem zapach benzyny w aucie przy zapalaniu... pozdro
marcinkoz2910
Members

Postprzez rudy » 22 wrz 2008, o 20:50

W moim golfiku jak zaczęła zdychać pompa paliwa, to golfika mogłem maksymalnie bójnąć z wielkim trudem 90-100 km/h. żle powiedział ci mechanik, że pompka zdycha od razu. moja pompka najppierw zaczęła głośniej pracować, a dopiero potem zdechła.
rudy
Badacz tematu

- - -

Powrót do Silniki benzynowe