przez djdiabel666 » 11 lut 2009, o 15:54
Siemka sprawdz silniczek krokowy, i podjedz do mechanika bo moze rozregulowal sie, ( tzn. kolo przepustnicy masz taka srubke która sie reguluje obroty to tylko mechanik moze wyregulowac lub ktos kto sie na tym zna koszt ok 50 zł) ja mialem problem z obrotami skakal mi na obrotach na jalowym biegu ( tkz. luz) jesli to nie pomoze to jest jeszcze jedna opcja, przepustnica, mozesz jechac na przeglad silnika to kosztuje 150zł i powinni ci zrobic wszystko przy okazji co do przepustnicy mozesz ja przeczyscic sama, podjedz do motoryzacyjnego i kup spray do czyszczenia przepustnicy, przepustnice masz zaraz na koncu grubej rury ktora doprowadza powietrze, odkrec pasek trzymajacy ta rure i ja sciagnij psiknij w przepustnice kilka razy, caly syf z niej splynie, zaluz rure skrec obejme i gotowe ( uwaga! auto moze zapalic dopiero za kturyms razem jezeli nie zapali za pierwszym czy drugim razem nie panikuj zapali napewno) i powinno byc ok. mozliwe ze to sa swiece powykrecaj je i sprawdz czy nie sa mokre, przy okazji przeczysc je szczotka druciana lub papierem sciernym, co do pompy paliwa mozesz sprawdzic w nastepujacy sposub musisz znalezc dwa przewody z paliwem pod maska zasilajacy i powrót, odczep ten zasilajacy zapal samochód i zatkaj przewód palcem jak nie bedziesz mogla utrzymac przewodu toznaczy ze pompa ma dobre cisnienie jesli bedziesz mogla go utrzymac to znaczy ze pompa ma za malo bar i juz nie popchnie na wtryski ale to na samym koncu proponuje.
Moim zdaniem najprawdopodobniej przepustnica. Pozdrawiam!