pompa paliwa i jej buczenie

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez $kubi » 5 lip 2008, o 15:45

Naogół po przekręceniu kluczyka pompa buczy, ale czy zawsze? Pytam bo dziś kiedy zgasiłem auto i po minucie chciałem zapalić nie odpaliło. Wyjełem kluczyk, zajrzałem pod maske i kiedy wsiadłem i przegręciłem kluczyk nadal nie zapalał a pompa nie buczała, po paru próbach kiedy przekręciłem kluczyk pompa zabuczała a silnik odpalił. Nie wiem czy jest to przez uszkodzony czujnik halla który ostygł czy przez tą pompe.
$kubi
Gaduła

Postprzez wo-mokotow » 5 lip 2008, o 15:54

moim skromnym zdaniem pompa paliwa musi za kazdym razem zadzialac po przekreceniu kluczyka , mimo ze czas pomiedzy przekreceniami trwa kilka sek , jezeli tak nie jest to moze byc wina elektryki , gdzies jakis kabelek nie laczy , i nie ma co szukac w komkpie samochodu , oczywiscie biorac pod uwage ze wszystkie inne podzespoly dzialaja bezawaryjnie " czujnik halla"
wo-mokotow
Berbeć

Postprzez Koroner » 6 lip 2008, o 10:23

wlasnie tez mam takk przyczyne prosze o szybka odpowiedz
Koroner
Czytacz

Postprzez $kubi » 6 lip 2008, o 10:25

kurde dziś przyjechałem do domy, zgasiłem auto, otworzyłem sobie garaż chce odpalić a tu klapa. Pompa nie zabuczała i koniec. Po 3 minutach przekręciłem kluczyk pompa dała głos i auto paliło. Wygląda na to że pompa już pada :/ ale dziwi mnie to że podczas jazdy jak zgaśnie to jak przekręce stacyjke bez sprzęgła to zapala pędem i paliwo jakoś sie wtedy znajduje. Chyba że to wina przekaźnika od pompy
$kubi
Gaduła

- - -

Powrót do Silniki benzynowe