POMPA PALIWA JAK WYCIĄGNĄĆ

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez piotr.fitowski » 19 gru 2008, o 19:03

Witam :-D mam pytanie do ludzi znajacych sie na rzeczy a nie teoretyków :lol: :lol: jak wyciągnąć pompę paliwa z golfiny?? odkrecam dekielek (3sróby) i mam widok kable i przewody... odpinam również to i widze dekiel od pompy paliwa :roll: i taką ogromną jakby nakrętkę... i tu jest problem ja sie podwaza wykreca czy co?? bo próbowałem odkrecic i nie idzie :-x :-x
piotr.fitowski

Postprzez marcinkoz2910 » 19 gru 2008, o 19:13

piotr.fitowski, też mam taką operację za sobą :lol: nie jest to łatwe ale trzeba ją mocno przekręcić w lewo tam są w dole 3 zaczepy i one muszą wyskoczyć i kosz podzieli się na 2 części a pompa wyjdzie z baku :hyhy: poszukaj na forum a znajdziesz mój temat :super:
marcinkoz2910
Members

Postprzez pablomed » 19 gru 2008, o 20:28

Kolega chyba pyta o dużą czarną pierścieniowatą nakrętkę.
Więc stępiony śróbokręt i porządnym młotem w występy na niej w lewo, za każdym razem zmieniając występ w który uderzasz, jak poluzuje pójdzie już łatwo.
pablomed
Members

Postprzez piotr.fitowski » 19 gru 2008, o 20:42

marcinkoz2910, pablomed, właśnie tak robiłem śrubokrętem :-P tylko nie chciałem na siłe bo wiadomo łatwo coś uszkodzić a trudniej naprawić :-P w każdym razie dziękuje i pozdrawiam :oops:
piotr.fitowski

- - -

Powrót do Silniki benzynowe