Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
A sprawdziłeś czy kapie pod autem? może być tak że wężyk jest uszkodzony i łapie powietrze, i paliwo sie cofa do baku a jak nie to może trzeba założyć zaworek zwrotny na wężyk. Ale czy paliwo nie będzie miało problemu z przejściem przez ten zaworek to ja już nie wiem. Niech się wypowie ktoś kto założył u siebie taki zaworek. U mnie mechanik powiedział żebym założył zaworek bo miałem te same objawy co u Ciebie ale jednak okazało się że to pompa nie podaje paliwa ale słychać ze pracuje.
golf 1.4 napisał(a):Jak to napisał kolega Gesiu_15 na pewno nie china ale jakie konkretnie to nie wiem, są pompy od boscha i to chyba wszystko reszta to china
najgorzej to kupowanie takich "no name" china bo to całkowity badziew . U mnie w sklepie były tylko MAX GEAR , KAGER , DELPHI i coś jeszcze . Sam wymieniałem pompę paliową rok temu może mniej tylko już nie pamiętam z czego ta pompa była
Gesiu_15, może jakieś pudełeczko z nazwą tej pompy Ci się zachowało?
[ Dodano: 2014-08-04, 10:05 ] A czy pompa paliwa która ma 3 Bary może zastąpić miejsce pompy która miała 1.2 Bara? Koleś w sklepie powiedział mi że w golfach były tylko 3 Bary i nic się nie stanie jeśli włożę 3 bary zamiast 1.2 czy to prawda że nic się nie stanie?
ni jest to zamienne bo wtryskiwacz bedzie miałzbyt wysokie ciśnienie a zaworek reg ciśnienia będzie działął w nieprawidłowy sposób.
3 bary był w innym modelu
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
Wymieniłem pompe paliwa na nową i śmiga auto aż miło ale chyba coś źle założyłem bo pływak mi oszukuje i jak zacznę ostrzej hamować to wskazówka leci na pełny zbiornik chociaż w baku mam 1/3 paliwa. Pompa to Meta Doria model 76398 na stronie inter cars jest za 170zł a w sklepie wyrwałem ją za 102zł