Proble przy odpalaniu, brak reakcji

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez whashin » 28 kwi 2011, o 21:18

Witam
Dzisiaj po odpaleniu auta i przejechaniu z parkingu na parking w celu sprawdzenia czy wszystko gra z oponami po najechaniu na "cudowną" studzienkę wszystko było ok. 3 godz. później samochód jakby się przydławił ale po chwili normalnie odpalił. Przejechałem jakies 4 km postałem chwilę na parkingu i odpalił bez problemu, na dotyk. Chwilę później ten sam manewr i nadal ok. Aż do czasu gdy pojechałem w inne miejsce. Wróciłem za 1,5h, wsiadam do samochodu i zero reakcji po przekręceniu kluczyka. Na początku słychać tylko krótkie chrumknięcie, póżniej po paru sek następne ale trwa ono może z 0,5s. Akumulator jest ok, na światłach go nie zostawiłem. Z resztą po odpaleniu świateł świecą jak należy. Co może być nie tak? Z mechanikiem jeszcze nie gadałem, ale chce wiedzieć co w trawie nie piszczy :D
whashin
Berbeć

Postprzez grzywka1992 » 1 maja 2011, o 23:10

Sprawdź kostkę od stacyjki ;-)
grzywka1992
Berbeć

Re: Proble przy odpalaniu, brak reakcji

Postprzez PabloSBT » 2 maja 2011, o 18:31

whashin napisał(a):Witam
Dzisiaj po odpaleniu auta i przejechaniu z parkingu na parking w celu sprawdzenia czy wszystko gra z oponami po najechaniu na "cudowną" studzienkę wszystko było ok. 3 godz. później samochód jakby się przydławił ale po chwili normalnie odpalił. Przejechałem jakies 4 km postałem chwilę na parkingu i odpalił bez problemu, na dotyk. Chwilę później ten sam manewr i nadal ok. Aż do czasu gdy pojechałem w inne miejsce. Wróciłem za 1,5h, wsiadam do samochodu i zero reakcji po przekręceniu kluczyka. Na początku słychać tylko krótkie chrumknięcie, póżniej po paru sek następne ale trwa ono może z 0,5s. Akumulator jest ok, na światłach go nie zostawiłem. Z resztą po odpaleniu świateł świecą jak należy. Co może być nie tak? Z mechanikiem jeszcze nie gadałem, ale chce wiedzieć co w trawie nie piszczy :D

sprawdź cewkę zapłonową wyjmij środkowy kabel z kopułki i włóż tam swiece później poproś kogoś żeby przekręcił a ty dotknij tą świecą silnika i zobacz czy jest iskra tylko trzymaj za kabel (lub włóż gumowe rękawiczki) nie trzymaj za świece bo cię kopnie
PabloSBT
Members

Postprzez tomak999 » 4 maja 2011, o 17:53

czasem pali czasem nie i zgrzyt przy rozruchu jak dobrze zrozumiałem pewnie BENDIKS w rozruszniku do wymiany :kwasny:
MK III
tomak999
Czytacz

Postprzez wiktor » 11 maja 2011, o 10:13

Miałem podobną sytuację w moim Golfie 1.6. Bendkis był tylko do wymiany. Podjedź do elektryki samochodowej to ci to zdiagnozuja i zrobią w ten sam dzien. Pozdrawiam
wiktor
Berbeć

Postprzez misiek18 » 15 maja 2011, o 15:40

witam mam problem posiadam golfika 3 1.6 benzyna i czasami mam problem z odpaleniem rano jak i zaraz po skończonej jezdzie prosze o pomoc
misiek18
Czytacz

Postprzez tomak999 » 15 maja 2011, o 21:49

mógłbyś napisać coś więcej czy np. rozrusznik kręci czy nie w czasie jak nie chce zapalić
MK III
tomak999
Czytacz

Postprzez Thomasinio86 » 20 maja 2011, o 21:16

rozrusznik na bank:)
Thomasinio86
Czytacz

Postprzez Kolar » 25 maja 2011, o 00:22

Kiepska masa z silnika do aku .Pusc dodatkowy kabel i zobaczysz czy pomogło ( przynajmniej 4-5 mm )
Kolar
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe