Problem do rozwiązania...

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez przemo » 25 paź 2011, o 21:52

więc tak silnik 1.8 90KM ABS
jak złapią przymrozki to na benzynie nie ma szans pojechania czyli szarpie,prycha ,gaśnie jak go przełączę z gazu na benzynę i wciskam mu gaz on nie reaguje od razu muła ma po puszcze delikatnie zaczyna coś jechać ale nie jest tak jak powinno być spada z obrotów rano jak go odpalę jak przymrozek jest od razu gaśnie powiedzcie co mu DOLEGA? a wystarczy jak temperatura w nocy jest dodatnia nie ma problemu odpala za pierwszym jedynie co to trosze mu zabraknie mocy przy gwałtownym dodaniu gazu. samochód posiada LPG tylko na LPG jest wszystko w porządku pali bez zarzutów i jechać też jedzie nie mam do tego zastrzeżeń pomóżcie co do benzyny bo mnie zaraz coś trafi...pzdr.
przemo
Badacz tematu

Postprzez prezesik » 25 paź 2011, o 22:48

Wg mnie czujnik temp. do wymiany. Przed uruchomieniem zimnego silnika zdejmij wtyczke z czujnika temp. Jak odpali od strzala to masz ten czujnik do wymiany. On reguluje dawkowanie temp. z zaleznosci od temp. plynu.
prezesik
Members

Postprzez przemo » 14 lis 2011, o 22:47

temat nadal do rozwiązania... zostało wymienione:czujnik tem. ori. vw/audi , kopułka palec, przewody, świece,podstawa wtrysku,f.paliwa i dalej nie wiem co robić jeszcze podmieniłem silnik krokowy nadal to samo już mnie normalnie zaczyna dobijać!!! po odłączeniu akumulatora czyli reset kompa pomoże mu na dwa dni potem jest to samo. macie jakieś porady?????co dalej robić?? :cry:
Był Golf 3 GT 1.8ABS
Obecnie Seat Leon Top Sport 1.9TDI ARL 150PS
przemo
Badacz tematu

Postprzez prezesik » 14 lis 2011, o 23:30

prezesik
Members

Postprzez przemo » 20 lis 2011, o 02:02

nadal lipa zmieniłem cały mono wtrysk czyli wtryskiwacz,przepustnica,silnik krokowy,i czujnik położenia przepustnicy i nie ma po prawy tak jak pisałem wcześniej po resecie kompa na dwa dni pomaga potem nadal dupa jest... Co to może być??? :cry: (sondę zmieniałem rok temu)a na gazie śmiga aż miło.
Był Golf 3 GT 1.8ABS
Obecnie Seat Leon Top Sport 1.9TDI ARL 150PS
przemo
Badacz tematu

Postprzez tomatol » 20 lis 2011, o 10:35

Filtr paliwa zmieniony :-D ? (znałem taki przypadek woda w filtrze zamarzała) w ostateczności podmiana kompa ;-)
tomatol
Berbeć

Postprzez przemo » 20 lis 2011, o 23:12

zmieniałem też tak myślałem że woda się zebrała i zamarza ale nic nie pomogło po wymianie... no to chyba będę musiał od kolegi podrzucić na podmianę tego kompa i zobaczę jaki efekt będzię

a może być tak że czujnik Halla powoli się kończy i tak się dzieje???bądź z pompą paliwa coś nie tak??? kompa rozkręcałem to nic tam nie widać żeby zrobił się jakiś zimny lut, nic nie śmierdzi żadną spalenizną... ja już zgłupiałem z tym problemem...
przemo
Badacz tematu

- - -

Powrót do Silniki benzynowe