Problem prwdopodobnie z silnikiem

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez rafal_h5 » 7 maja 2008, o 11:36

Witam!

Jestem nowym urzytkownikiem forum. Od 3 lat posiadam golfa 3 z silnikiem 2.0 Gti i od ok. 2 lat mam zainstalowana instalacje gazową. Auto sprowadziłem z niemiec i przez jakis czas śmigało jak burza na benzynie(jescze bez instalacji gazowej) ale odkąd mam instalacje od pewnego czasu strasznie go muli na benzynie czy gaz ma jakiś wpływ na to? słyszałem ze mogły nawalić wtryski. olej oraz filtry oleju i powietrza zmieniam regilarnie co rok natomist paliwa jeszcze był nieruszany czy moze to sie wiązac z tym?? i gdzie mniej wiecej szukac filtru paliwa wiem ze z tyłu ale moze cos dokłaniej??

dziekuje i pozdrawiam
rafal_h5
Czytacz

Postprzez bartsor » 7 maja 2008, o 12:51

Możliwe że to sprawa zapchanego filtra... Od tego radzę zacząć, bo jest to wymiana najprostsza i najtańsza. Filtr paliwa znajdziesz zaraz przy baku. Wielki jest skubaniec więc na pewno nie przeoczysz...;) Koszt od 20 złotych ale osobiście polecam lepszej jakości. Uprzedzam że dość cięzko się go zdejmuje z zaczepów (przynajmniej ja się trochę męczyłem). Pamiętaj o ustawieniu go w odpowiednim kierunku! Nie jest wszystko jedno w którą stronę się go montuje, będziesz miał oznaczenia strzałką na obudowie. Życze udanego pit-stopu...;)
bartsor
Berbeć

Postprzez rafal_h5 » 7 maja 2008, o 13:49

OK dzięki może akurat to filtr paliwa

pozdr

[ Dodano: 2008-05-08, 14:18 ]
witam ponownie

zmieniłem filtr paliwa ale tak jak sie obawiałem nic to nie pomogło :-( co by to mogło byc innego :niepewny:
rafal_h5
Czytacz

Postprzez bartsor » 9 maja 2008, o 08:16

powiedz mi dokladnie kiedy go muli. na niskich czy wysokich obrotach? może lambda szwankuje. uszkodzenia wtrysków, o ile do tego doszło choć wątpię, powinien ci wykazać po podpięciu pod kompa. sprobuj, być może po prostu sam ci "powie" co go boli.
bartsor
Berbeć

Postprzez rafal_h5 » 9 maja 2008, o 08:58

najgorzej jak postoi dłużej np. przez noc i po uruchomieniu na zimnym go muli tak jakby chciał jechac ale nie może. jak go sprowadziłem z niemczech to chodził jak igiełka nie ma porównania do tego co jest teraz. 2 lata temu założyłem ale to chyba nie powinno miec wplywu na jazde na benzynie. może jakies przewody są zatkane i blokują dopływ benzyny?silniku po dłuższej jeździe sie rozbuja. a jest to silnik 2.0 (2E) aby go dobrze rozgrzać trzeba troszke przejechac najgorsze sa takie podjazdy po 5 km
rafal_h5
Czytacz

Postprzez arturo05 » 18 maja 2008, o 09:26

witam kolege, mam taki sam motor i podobny problem, tylko u mnie nie chce sie bujac na wyzszych obrotach tak jakby go odcinalo a dotego niezle kopci i tez sie zastanawiam o co chodzi bo na gazie jest oki..
artur
arturo05
Czytacz

Postprzez rafal_h5 » 19 maja 2008, o 07:09

czyli nie jestem sam :zalamany:
rafal_h5
Czytacz

Postprzez arturo05 » 19 maja 2008, o 15:13

U mnie bedzie to raczej filtr paliwa poniewaz dzieje sie tak przy malej ilosci paliwa w zbiorniku, pewnie jest niezle zaprawiony
artur
arturo05
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe