Moderator: Moderator
vikagolf napisał(a):CHodzi o to ze temperatura caly czas wacha sie ok 70 stopni i nie rosnie więcej, lecz wiatrka chłodnicy normalnie sie załącza
vikagolf napisał(a):Nie jestem w stanie okreslic w jakiej temp wiatrak sie załacza, poniewaz wskaznik temp cały czas pokazuje 70 stopni...
vikagolf napisał(a):czy ten czujnik ma jakis wpływ na spalanie? Bardzo dziekuje za zainteresowanie moim problemem!
mani51 napisał(a):vikagolf napisał(a):Nie jestem w stanie okreslic w jakiej temp wiatrak sie załacza, poniewaz wskaznik temp cały czas pokazuje 70 stopni...
jak to cały czas? nawet jak silnik jest zimny, tzn chwilę po odpaleniu?
[ Dodano: 2010-06-10, 21:28 ]
poza tym prezesik25, jaka jest szansa że dwa termostaty popsują się dokładnie tak samo? bo z tego co opisuje vikagolf, to przed zmianą termostatu temperatura była taka sama. U mnie też tak było na jesieni że z dnia na dzień wskaźnik zaczął pokazywać niższą temperaturę i kupiłem termostat właśnie z wahlera i dalej to samo bo jeśli po rozgrzaniu silnika pokazuje mi np 50st a wentylator załącza się przy 55 to ewidentnie szwankuje układ czujnik - wskaźnik. Objawem niedomkniętego termostatu jest to że jak jedziesz to masz np 70st a na postoju temperatura rośnie do właściwej tzn około 90 i załącza się wentylator. A z tego co opisuje vikagolf, jeśli dobrze rozumiem to u niego jak już złapie te 70st to nie rośnie nawet na postoju dlatego ja termostatu bym nie ruszał tylko zajął się czujnikiem i wskaźnikiem.
i jeszcze jedno, ssanie wyłącza się dużo wczesniej niż przy 70st więc jak silnik ma te 70st to już na ssaniu nie chodzi.
vikagolf świece nie mają nic, no prawie nic do temperatury silnika ale jak są wypalone to trzeba je zmienić bez względu na to ile jest przejechane.
a co do spadku mocy i dużego spalania to może być jeszcze winna sonda lambda tak więc proponuję podpiąć się pod komputer.
krisss.79 napisał(a):jesli chodzi o temp to jesli masz od kogo ,to pożycz dobrze dzialajacy czujnik i sprawdz temp
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 25 gości