Auto gasnie w trakcie jazdy(silnik 1.6 75KM).Wlaczaja sie kontrolki od oleju i ladowania.Po podpieciu pod komputer wyszedl tylko czujnik Halla.Wymienilem caly aparat zaplonowy przy okazji kable i swiece i dalej to samo!Co jakis czas pojawia sie blad od Halla!Po wykasowaniu wszystko jest ok a po przejechaniu paru kilometrow znowu to samo
Wyskakuje ci błąd 515? Moim zdaniem do sprawdzenia jest sonda lambda. Kontroluje ona skład mieszanki, więc na komputerze należy przyjrzeć się jej oscylacji. Może być tak, że sonda informuje sterownik o ubogiej mieszance, a on zwiększa czas wtrysku. Do sprawdzenia jest również czujnik temperatury.
hall bedzie wyskakiwał, trzeba się przyzwyczaić. auto gaśnie na gorącym, jak ostygnie jedzie dalej i tak w kółko? ja się tez długo bujałem z takim problemem, hall, czujnik położenia wału a winna była cewka.
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
czyli razem z hallem a nie czujnik położenia wału korbowego
co siedzi w innych silnikach nie wiem dlatego pytałem, czujnik położenia wału to nie hall w aparacie.
jezeli dalej tak samo to posprawdzaj kable, może gdzieś jakiś felerny jest i ja bym się cewką zainteresował, tak jak to u mnie było
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.