Problem z dostawaniem paliwa podczas jazdy

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez BboyBulli » 14 mar 2009, o 18:51

Aha czyli widze że ten czujnik ma duże znaczenie.Chciałem dodać że bo wykasowani błędu jeździłem dwa 3 dni bez problemu na starej przepustnicy ale dzisiaj po wymianie na nową bylo gorzej.Dalej proszę o rade jak spr czy dostaje paliwo w silniku, chodzi mi o konkretny wężyk?I pytanie czy filtr węglowy gdy jest zapchany to moze zatrzymywać paliwo bo rozumiem ze przez niego leci paliwo?

[ Dodano: 2009-03-14, 17:51 ]
Dzięki za materiały.
BboyBulli
Berbeć

Postprzez kermid » 14 mar 2009, o 18:58

Rozbierz tą plastikową obudowę przepustnicy i luknij na wtryskiwacz czy rozpylane jest z niego paliwo.Skoro piszesz że masz wymienianą pompę filtry itp to raczej się paliwo tam dostaje i szukał bym w innym kierunku
kermid
Badacz tematu

Postprzez BboyBulli » 14 mar 2009, o 19:08

Chodzi o taką złotą rurkę na która nachodzi wężyk chyba z paliwem?Bo nieznam się tak dobrze i nie wiem dokładnie o co chodzi. :wstyd: :roll:
BboyBulli
Berbeć

Postprzez kermid » 14 mar 2009, o 19:19

Obrazek To jest wtryskiwacz z niego powinna spadac rozpylona mgiełka paliwa na przepustnice
kermid
Badacz tematu

Postprzez BboyBulli » 14 mar 2009, o 22:52

Ta część którą pokazałęś (cała bez tego wtryskiwacza)to co to jest?bo nad samą przpustnicą a dokładnie tym miejscem co dolatuje powietrze(walec w którym się znajduje kółko które się otwiera przez linkę gazu ze tak powiem bo tak to rozumiem :wstyd: )jest tylko ta plastikowa obudowa z co dochodzi do niej filrt powietrza?Wogóle to te silniki AEE mają jednopunktowy wtrysk?Kumpel ma wogóle podobny orzypadek i Jego Tata wymieniał kable WN i mi ma powiedzieć czy podzialalo.Dzięki inne pomysły mile widziane jak ktoś coś wie do:-)

[ Dodano: 2009-03-14, 21:57 ]
Mi paliwo do przepustnicy dochodzi po przez wężyk na taką złota rurkę, jeżeli dobrze myślę, chyba że się mylę i nie wiem o co chodzi :wstyd: i chyba dopiero gdzieś pod przepustnica jest robiona mieszanka(tzn w niej ale niżej).Tak tylko głośno myślę bo za dużo się nie znam więc czytam z uwagą każdy post.

[ Dodano: 2009-03-26, 20:12 ]
Witam ponownie chciałem odświeżyć temat.Proponowano mi wymianę czujnika halla ale niestety zabrakło mi funduszy natomiast jakiś czas jeździłem bez korka do wlewu paliwa i po tym wszystkim bak dziwnie szumi tzn jak się odkręci korek (niestety nie oryginalny już) słychać jak powietrze zapieprza, tak jakby był tam przeciąg.Tak jak wspominałem mój Golfik jeździ ale co jakiś czas gaśnie silnik jakby paliwa nie dostawał i zapala dopiero po jakimś czasie jak dość długo będzie się kręcić rozrusznikiem.Teraz przez to rozładowałem akumulator, oddaję go do mechanika jeszcze raz, mówił on ze mogły się odpowietrzniki zepsuć, pytanie czy miał ktoś podobne objawy i jak z tym sobie poradził.Wymieniona tak jak pisałem w wcześniejszych postach pompa paliwa,przepustnica(był błąd nastawnika przepustnicy), kable WN.Proszę jeszcze raz o pomoc.Niestety pisze co jakiś czas ,bo co jakiś czas mam pieniądze na naprawę, a walczę z tym problemem już miesiąc.Mało wiem o swoim silniku, dopiero go poznaje (1.6 AEE 75 KM) jakby miał ktoś informacje o nim byłby, wdzięczny.Dodam ze filtr paliwa był wymieniany.Proszę o pomoc jeszcze raz.Dzięki i czekam na jakąś odpowiedź.
BboyBulli
Berbeć

Postprzez adrianl19 » 27 mar 2009, o 17:31

Co do Gaśnięcia to miałem ten sam problem, jezdziłem tak 6mieś.
i kazdy mechanik rozkładał ręce okazało się ze Przekaźnik pompy paliwa był trzaśnięty Który w silnikach 2e steruje jeszcze elektrozaworem paliwa przy wtryskach zamykał obieg paliwa i dawał omylną diagnoze Podczas sprawdzania ćiśnienia poaliwa które było ale tylko przed wtryskami
adrianl19
Berbeć

Postprzez BboyBulli » 27 mar 2009, o 18:52

Kurde ja mam silnik 1.6 AEE nie wiem czy jest tak samo jak u Ciebie?A czy przekaźnik jest w pompie paliwa?Kumpel mówił mi właśnie ze to może być coś z dawkowaniem paliwa.Dzięki za odpowiedź.
BboyBulli
Berbeć

Postprzez adrianl19 » 28 mar 2009, o 16:06

Przekaźnik znajduje się w skrzynce bezpieczników numer przekaźnika u mnie to 167 biała kostka
adrianl19
Berbeć

Postprzez BboyBulli » 28 mar 2009, o 20:16

FAktycznie nie pomyślalem :wstyd: trzeba go wymienić dla sprawdzenia.Dzięki za info.

[ Dodano: 2009-04-17, 18:55 ]
Wina czujnika halla jednak.Czekam na odbiór auta z serwisu to zobaczymy czy autko jeździ.
BboyBulli
Berbeć

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe