Ta część którą pokazałęś (cała bez tego wtryskiwacza)to co to jest?bo nad samą przpustnicą a dokładnie tym miejscem co dolatuje powietrze(walec w którym się znajduje kółko które się otwiera przez linkę gazu ze tak powiem bo tak to rozumiem
)jest tylko ta plastikowa obudowa z co dochodzi do niej filrt powietrza?Wogóle to te silniki AEE mają jednopunktowy wtrysk?Kumpel ma wogóle podobny orzypadek i Jego Tata wymieniał kable WN i mi ma powiedzieć czy podzialalo.Dzięki inne pomysły mile widziane jak ktoś coś wie do:-)
[ Dodano: 2009-03-14, 21:57 ]Mi paliwo do przepustnicy dochodzi po przez wężyk na taką złota rurkę, jeżeli dobrze myślę, chyba że się mylę i nie wiem o co chodzi
i chyba dopiero gdzieś pod przepustnica jest robiona mieszanka(tzn w niej ale niżej).Tak tylko głośno myślę bo za dużo się nie znam więc czytam z uwagą każdy post.
[ Dodano: 2009-03-26, 20:12 ]Witam ponownie chciałem odświeżyć temat.Proponowano mi wymianę czujnika halla ale niestety zabrakło mi funduszy natomiast jakiś czas jeździłem bez korka do wlewu paliwa i po tym wszystkim bak dziwnie szumi tzn jak się odkręci korek (niestety nie oryginalny już) słychać jak powietrze zapieprza, tak jakby był tam przeciąg.Tak jak wspominałem mój Golfik jeździ ale co jakiś czas gaśnie silnik jakby paliwa nie dostawał i zapala dopiero po jakimś czasie jak dość długo będzie się kręcić rozrusznikiem.Teraz przez to rozładowałem akumulator, oddaję go do mechanika jeszcze raz, mówił on ze mogły się odpowietrzniki zepsuć, pytanie czy miał ktoś podobne objawy i jak z tym sobie poradził.Wymieniona tak jak pisałem w wcześniejszych postach pompa paliwa,przepustnica(był błąd nastawnika przepustnicy), kable WN.Proszę jeszcze raz o pomoc.Niestety pisze co jakiś czas ,bo co jakiś czas mam pieniądze na naprawę, a walczę z tym problemem już miesiąc.Mało wiem o swoim silniku, dopiero go poznaje (1.6 AEE 75 KM) jakby miał ktoś informacje o nim byłby, wdzięczny.Dodam ze filtr paliwa był wymieniany.Proszę o pomoc jeszcze raz.Dzięki i czekam na jakąś odpowiedź.