Problem z gaśnięciem silnika

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez Lester S. » 3 sie 2008, o 14:22

Witam. Mam następujący problem z moim golferem 1.6 ABU.
Niedawno siadła mi pompa wody, czego efektem był luźny pasek, przepalenie uszczelki pod głowicą.
Przy okazji naprawy został wymieniony komplet uszczelek, kupułka, kable i rzecz jasna paski. W sumie została splanowana głowica i wymieniony cały zapłon. Wszystkie części są nowe.
Po około 2 tygodniach silnik zgasł mi na światłach i przez jeden cykl świateł na skrzyżowaniu nie chciał odpalić. Dzień później zgasł mi na rondzie, odpalałem go 2 minuty. Doczłapałem się do domu. Doszedłem do wniosku, że siadło małe ucządzenie. Zaworek powietrza, który jest podłoczony podłączony przy filtrze powietrza. Poleciałem na giełdę, kupiłem identyczną część, z deka używaną. Wymieniłąem podłączyłem właściwą stroną, silnik odpalił za pierwszym razem podziałał z minutę i zgasł. odłączyłem to coś, wsdziałem tam plastikowa rurkę i też nic. Nie wiem co zrobić :(

P.S.

Niedawno zamontowałem odcięcie zapłonu. Muszę przełączyć stacyjkkę na II stopień (tak żeby się kontrolki zapaliły) wcisnąć guzik, dopiero wtedy można go odpalić.
Znalazłem auto, które będę nie tylko szanował, będę je wielbił :)
Lester S.
Czytacz

Postprzez KristoF » 3 sie 2008, o 14:43

albo aparat zapłonowy(czujnik halla) albo wariuje Ci to odcięcie zapłonu
KristoF
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe