Problem Z Golfem III 1.6 KAT

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez marcin s » 11 sie 2008, o 19:20

miałem ten sam problem z autem. okazało sie że masa przy bezpiecznikach była lekko lużna.elektryk siedział przy tym 4godziny a wszyscy mechanicy mówili co innego
marcin s
Berbeć

Postprzez $kubi » 11 sie 2008, o 20:24

Ja byłem już u kilku mechaników, różne opcje były aż sam wpadłem dziś na przyczynę. Przyczyną jest korek wlewu paliwa przez który robi się u mnie w baku prużnia i pompka przestaje podawać paliwo. Więc jeśli Ci zgaśnie i nie chce zapalić odkręć wlew i zobacz czy zapali - może akurat zadziała
$kubi
Gaduła

Postprzez JarkiJar » 12 sie 2008, o 17:22

Mialem identyczny problem...

probowalem kopulke, kable, swiece... ale sprawe rozwiazala cewka....
JarkiJar
Berbeć

Postprzez Champion's » 15 sie 2008, o 10:27

$kubi napisał(a):Przyczyną jest korek wlewu paliwa przez który robi się u mnie w baku prużnia i pompka przestaje podawać paliwo. Więc jeśli Ci zgaśnie i nie chce zapalić odkręć wlew i zobacz czy zapali

zrobilem tak jak napisales i wiesz co rok sie meczylem wydalem kuuuuupe kasy na ruzne wymianki a przyczyna byla taka prosta :-o napisz jak rozwiazales ten problem z kurkiem w baku bo chyba bez niego nie jezdzisz :-P i wieelkie dzieki
Champion's
Czytacz

Postprzez $kubi » 15 sie 2008, o 11:04

Musisz załatwić sobie inny kurek - poszukać gdzieś na złomowisku lub od kogoś kto sprzedaje rozbite auta np. u nas na forum. Ewentualnie zobaczyć na allegro. Puki co to sam czekam na inny kurek bo mechanik obiecał mi załatwienie :)
$kubi
Gaduła

Postprzez Champion's » 15 sie 2008, o 18:52

juz mam ten co mialem wczesniej zmienilem bo byl bez kluczyka na taki z kluczykiem teraz zalozylem stary kurek i dziala :mrgreen:
Champion's
Czytacz

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe