Witajcie mam Wielki problem zatarła mi sie pompka w Baku postanowiłem ja wymienic Wielce Uszczęśliwiony nową pompką. Montuje ja dzisiaj w dobrym humorze i az tu konczyłem Szczesliwy udaje sie do Golfika By przejechac sie na Benzynie po dłuzszej chwili postoju golfa zamontowałem a Tu WAł Pompka nie chce zaciagnac Paliwa z baku sprawdzałem na stole przy podłaczeniu na krótko To bardzo dobrze podaje a tutaj juz nie chce Panowie POMOCY!
Dodam ze do suchutkiego baku dolałem tylko 10 litrów paliwa
polecam zobaczyc bezpieczniki bo jak sie zatarla to moglo tez go wywalic
nie pamietam czy jest przekaznik od benzyny ale bezpiecznik na pompe paliwa powinien byc
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
trollu, Ale Problem w tym ze nawet nie podpinam do wezy i nie podaje mi paliwa a z tego co wiem powinno zalałem juz 20 l paliwa i jest taki problem ze z pompki przez pierwsze wezyki wgl nie idzie paliwo a jesli podłaczyłem na krotko do prostownika Pojawiło sie i zaczeło ładnie podawac bez powietrza stałym strumieniem i zastanawia mnie dlaczego z zasilania z Golfa nie idzie (sprawdzałem mase podpiełem na krotko i nic )
RYSZARDbogu, jak masz pompe w baku i słychac ze chodzi to załoz wezyk na pompke (na zasilanie) i wlej do niej paliwko i wtedy sprobuj cze zacznie pompowac.
RYSZARDbogu, działająca pompka + mało paliwa w baku+ słabe podawanie paliwa=zapomniałeś o oringu uszczelniającym wkład pompki w obudowie. Potwierdzisz to dolewając przynajmniej jeszcze z 15 litrów. Jeśli po dolaniu będzie ok to winny jest brak oringu, jeśli to nie pomoże trzeba dalej szukać
RYSZARDbogu, w tej sytuacji trzeba by podiagnozować, zaleznie jakiej firmy kupiłeś wkład - w sumie to bez znaczenia bo to i tak chińska włoszczyzna wszystko, ale może byc kiepski, więc trzeba by podjechac do mechanika i manometrem sprawdzić ciśnienie. Kosz wyjmowałeś? Sitko pod wkładem nie było brudne? filtr paliwa zmieniłeś?