Witam wszystkich użytkowników .
Mam mały problem z moim golfikiem 3 1.8 abs mianowicie po zapaleniu smierdzi paliwem i puszcza chmurkę niebieskiego dymu oraz chodzi na 3 gary i falują mu obroty dzieje sie tylko tak przy odpaleniu ,podczas jazdy samochód zbiera sie reaguje na gas i ogulnie jeździ tak jak trzeba sprawdziłem mu kompresje na kazdym cylindrze pokazuje ze ma prawie po 11 atmosfer a wiec zabrałęm sie za wymiane podzespołów odpowiedzialnych za zapłon wymieniłem nowe :
nowe swiece, kable, kopułke, palec i dalej takie same objawy oraz dodatkowo czujnik temperatury i dalej to samo .
za uwarzyłem ze po wypięciu kabla z jednego cylindra jest brak reakcji, chodzi tak samo z kablem jak i bez mimo to ze kable swiece kopułka palec sa wymienione na nowe a na reszcie cylindrów jest reakcja po odpieciu kabla
zwróciłem uwage tez na sonde lambde po odpieciu jej na dogrzanym silniku tez jest brak reakcji i czy ona moze byc odp za taka prace silnika
co myslicie tez na temat wtryskiwacza jest szansa ze leje za dózo i jest brak iskry na tym jednym cylindrze i sa objawy kopcenia przy zapaleniu i nie równiej pracy silnika a moze czujnik hala niemam juz wiecej pomysłów