problem z golfina 1.8 abs

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez Mariusz24 » 18 cze 2011, o 21:19

Witam wszystkich użytkowników .
Mam mały problem z moim golfikiem 3 1.8 abs mianowicie po zapaleniu smierdzi paliwem i puszcza chmurkę niebieskiego dymu oraz chodzi na 3 gary i falują mu obroty dzieje sie tylko tak przy odpaleniu ,podczas jazdy samochód zbiera sie reaguje na gas i ogulnie jeździ tak jak trzeba sprawdziłem mu kompresje na kazdym cylindrze pokazuje ze ma prawie po 11 atmosfer a wiec zabrałęm sie za wymiane podzespołów odpowiedzialnych za zapłon wymieniłem nowe :
nowe swiece, kable, kopułke, palec i dalej takie same objawy oraz dodatkowo czujnik temperatury i dalej to samo .

za uwarzyłem ze po wypięciu kabla z jednego cylindra jest brak reakcji, chodzi tak samo z kablem jak i bez mimo to ze kable swiece kopułka palec sa wymienione na nowe a na reszcie cylindrów jest reakcja po odpieciu kabla

zwróciłem uwage tez na sonde lambde po odpieciu jej na dogrzanym silniku tez jest brak reakcji i czy ona moze byc odp za taka prace silnika

co myslicie tez na temat wtryskiwacza jest szansa ze leje za dózo i jest brak iskry na tym jednym cylindrze i sa objawy kopcenia przy zapaleniu i nie równiej pracy silnika a moze czujnik hala niemam juz wiecej pomysłów
mariusz
Mariusz24
Berbeć

Postprzez T@jny1990 » 18 cze 2011, o 23:06

Ja mam bardzo podobne objawy tylko u mnie dodatkowo dzwonią zawory,popychacze do wymiany, bierze mi olej i płyn chłodniczy no i co najgorsze i najważniejsze zarazem leje mi się spod głowicy olej i spod dekla także to do wymiany i uszczelniacze może przy okazji... okaże sie :-P Ps dzwonienie tak sie wydaje jakby z wtrysku tzn wtrysk, kolektor, itp :-P Masz kolego dodatkowo któryś objaw jak ja :?:
Najmniej groźny pies jest ten co najwięcej szczeka...

=>zmiana zawieszenia na ORI str3<=>kolizyjka str4<=>ORI FRONT str5<=
Moja mała Biała Bestia
T@jny1990
Czytacz

Postprzez Mariusz24 » 19 cze 2011, o 19:45

raczej nie mam takich objawów jak ty moja golfina jeździ w sam raz jak na 90 konny silnik zbiera sie nie ma dziury w gazie chodzi tylko o to ze po odpaleniu nie równo pracuje czepie sie buda i puszcza dym oraz smierdzi paliwej jak by go zalewało cały czasna postoju
mariusz
Mariusz24
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe