Witam. Posiadam golfa III 1.8i 75km AAM. Jest w nim gaz, ale problem mam z benzyną i dlatego piszę tutaj.
Jakiś czas temu wysiadła pompka paliwa. Kupiłem drugą używaną (mechanik sprawdził i miał zakładać) ale chodziła 20min... To pojechał on i dali mu drugą. Okej pompka chodzi. Wczoraj brakło mu gazu to na benzynce przejechałem około 6-7km bez problemu.
Dziś problem bo gaśnie gaśnie.. To do mechanika, sprawdziliśmy że pompka chodzi, paliwo daje, ciśnienie dobre, na komputerze błędy skasowane (był czujnik halla i coś z przepustnicą).
Nadal nic.
Na gazie chodzi idealnie, na benzynie trup. Ziomek mówi, że to może być wtrysk, ale nie ma pewności i zostawiłem mu auto żeby szukał błędu.
Co wy o tym myślicie
(nie wiem czy to istotne, ale on uznał że może być)
Kontrolka od ręcznego - raz świeci, raz nie, a nawet jak świeci to nie tak mocno tylko zawsze takie słabsze światełko - powiedział, że to też nie dobrze bo to może gdzieś zwarcie jest.
[ Dodano: 2014-01-17, 12:53 ]
No to powiedział mi że wtrysk padł. Membrany twarde są.
Do ziomka mam zaufanie bo od kilku lat mi pojazdy robi. Ale powiedzcie czy to na pewno to.
I ile kosztuje taki wtrysk, może ktoś ma na sprzedaż lub wie jakiegoś zaufanego sprzedawcę ?