problem z nierówną pracą silnika podczas deszczu

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez mass13 » 13 kwi 2008, o 17:01

witam ,mam problem ponieważ gdy jest mokro,nawierzchnia mokra,kałuze to silnik po przejechaniu kilku kilometrów zaczyna mi nie równo chodzić,tak jakby woda sie gdzieś dostawała lub zbierała.kable i świece wymieniłem na nowe,tą czarna puszke co była na kablach ściagnałem bo w niej się woda zbierała i być może od tego to było(bynajmneij tak myślałem) lecz po wczorajszym deszczu znowu ten problem.nie mam pojecia dlaczego tak się dzieje,czasem to mi nawet gaśnie,tak jakby się dławił i miał spadek mocy.wie ktoś może jak temu zaradzić??i jak jest przyczyna,gdzie tkwi problem??dodam że to się dzieje od zimy,wcześniej deszcz czy snieg nic nie robiły takiego że był spadek mocy,dopiero tegorocznej zimy to się zaczęło i gdy pada poprostu ma spadki mocy i jakby go coś przytkało :orany: :ups: :help: :-o :shock:
mass13
Berbeć

Re: problem z nierówną pracą silnika podczas deszczu

Postprzez barrister » 13 kwi 2008, o 19:16

problem moze byc w całej instalacji ale proponował bym ci zrobienie jednej wiązki najważniejszej ja osobiscie zrobiłem wszystkie kable ale to jest kupe roboty. jest wiązka koło akumlatora a dokładniej pod nim w dole wpadają dwie wtyczki wyciagni je osusz , nastepnie zdejmni izolacje z tej wiazki az do buli osusz i zaizoluj jesli jest cos przerwane postaraj sie to załatać ta wiazka idzie pod spodem i jest najbardzie narazona na wilgoć. pozdro
barrister
Czytacz

Postprzez mass13 » 15 kwi 2008, o 15:52

dziei za opdowiedź,na dniach jak będzie w miarę pogoda to to zrobię,mam nadzieje że będa efekty.dziękuje bardzo.
mass13
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe