PROBLEM Z OBROTAMI 1.8AAM

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez VWARNI » 10 lut 2008, o 19:48

Witam chłopaki mam pytanko.Moj gofer 1.8 AAM z 97r ma najechane 130tys km i silnik ogolnie chodzi jak masełko nie stuka nie puka i tak dalej,ale od jakiegos czasu zaczeły mi lekko skakac obroty na wlolnych.Auto jezdzi normalnie nie szarpie nie gasnie tylko ja daje na wolne obroty to one zamiast spasc tam na około 850obr ztrzymuja sie na 1000obr a kilka razy zawiesił mi sie na około 2000 obr zwłaszacza na klimie.Podobno mechanik cos mi wspominał ze mam jakis luzny ten monowtrysk i przydałoby sie wymienic to uszczelnienie gimowo metalowe?Moze to byc własnie od nieszczelnosci wtrysku czy raczej silniczek krokowy???Pozdro
VWARNI
Czytacz

Postprzez adek18 » 11 lut 2008, o 10:24

możliwe ze to silniczek krokowy ale napoczątek zrub reset ko0mpa odłocz na noc minusową kleme rano podłocz i odpal auto tylko nie właczaj ani radia ani siateł ani nic z tych zeczy czekaj az złapie temperature i włoczy sie 2 razy wyntelator zgaś auto i odpal ponownie właczając nawiem radio i niech se jeszcze tak z 5min pochodzi jezeli to nie pomoże to bedziemy myśleć dalej :-)
adek18
Czytacz

Postprzez VWARNI » 12 lut 2008, o 00:36

Sprawa rozwiazana okazało sie ze podstawa wtrysku była w 70% rozerwana i łapał lewe powietzre teraz jest ok i juz nie faluja obroty Pozdro :mrgreen:
VWARNI
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe