Problem z obrotami, a raczej gaśnie

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez juma85 » 28 gru 2007, o 17:02

Witam.Mam taki problem.Mój silnik to 1,8Gt 90Km.Golfik odpala dobrze, nic się nie dzieje,.Silnik pracuje rowno i czysto.Dochodzi do 90 stopni otwiera się termostat i można jechać ile się chce.Jęzeli do zgaszę(po dłuższej jeździe jak silnik jest ciepły)i postoi dłużej niż 10-15 min po dopaleniu mam strasznie małe obroty, silnik zaczyna się dławić, czasem nawet i zgaśnie.NIc nie pomoże jak przegazuję lub coś w tym stylu, tak po około 10 min mogę jechać i wszystko jak najbardziej w porządku.Mam w nim gaz ale te problemy zaczeły się przed założeniem instalacji gazowej.Czy na gazie czy na benzynie robi tak samo.Rozrząd jest o.k.(ustawiony na lampe).
może komuś pomogą wyniki z anlizatora spalania:
HC: 123 ppm
Co: 1.06 %
CO2: 10,20%
O2: 3.59%
T.oleju 8stopni
Lambda:1.17
Jakbym słuchał mechaników u których byłem to bym już wpakował z dobre dwa klocki(każdy co innego radzi wymienić)
Dzięki za pomoc
juma
juma85
Berbeć

Postprzez uli » 3 sty 2008, o 12:07

A wymieniales palec i kopulke zob moze jest nadpalona mi na zimnym tez nie chcial isc a jak sie rozgrzal bylo ok. 8-)
uli
Badacz tematu

Postprzez Marecki_86 » 4 sty 2008, o 17:36

a moze masz niski poziom plynu do chlodnicy?

ja jak mam malo plynu to jak jest mroz i po nocy chce odpalic to zapalam bez problemu ale przejade kawalek i gasnie, wtedy odpala mi na chwilke, obroty sa kolo 600, dusi sie i gasnie nawet jak mu przygazuje , dopiero po paru minutach proby mi odpala! wczoraj tak mialem, wlalem plyn i dzis bylo ok!

zobacze czy problem bedzie sie powtarzal bo jak tak to musze cos innego zaczac działac

ps. jak przekrece kluczyk to miga mi oliwiarka na wskaznikach ale po odpaleniu gasnie, miga mi czasami a czasami nie nie zaleznie od temp silnika, czy zimny czy cieply!
Marecki_86
Berbeć

Postprzez juma85 » 5 sty 2008, o 20:47

A tym mnie zaskoczyłeś Marecki 86.Dzięki sprawdzę.
Co do palca i kopułki wymieniałem miecha temu, stan idealny :hyhy:
Gdzie się podziali mechanicy co stwierdzili, wymienili i jeździło się dalej zapominając o problemie......?
juma
juma85
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe