problem z obrotami a serwo!! bardzo podejrzany przypadek!!

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez coooler1984 » 29 wrz 2008, o 18:40

golf 1,4 96 rok silnik aex! problem codzienny gasnie przy dojezdzie do swiateł redukcji itp. ale!! rowniez reaguje mi na pedal hamulca na postoju jak mu wciskam to lekko sie podbije i pzygasa!! i zrobilem tak jak idzie przewod od serwo do przepustnicy jest taki zaworek z zaslepkami!! wzialem sciagnalem jedną i nagle przestał gasnąć obroty na rozgrzanym sa ok 750 to chyba lekko zaduzo bo wczesniej mial 600-650 alre czy to moze byc wina przewodu ze ma za malo powietrza??
coooler1984
Czytacz

Postprzez artur27 » 30 wrz 2008, o 17:02

Witam pisalem ostatnio o tym ze autko w trakcie zwalniania swiruje tzn ze obroty spadaja ponizej 640 obrotow i zdarzylo mi sie ze zgasl chcialem wymienic silniczek krokowy ale okazalo sie ze tam nie ma silniczka krokowego w tym moim golfiku ze jest zaslepiony orginalnie sam jestem tym faktem zaskoczony model CL AEE 1.6 BENZYNA 95 ROK co moze byc przyczyna takich spadajacych obrotow prosze o pomoc koledzy z forum
artur27
Berbeć

Postprzez coooler1984 » 30 wrz 2008, o 21:04

ja mam aex moze masz podbny model bo ja mam 96 rok one nie maja silnczków krokowych tylko potencjometr przepustnicy!! a ja mialme to samo i nic na kompie nie wyskakiwało badalem sonde, zapłon wsio!! i w koncu zajalem sie tym przewodem co idzie od serwo do przepustnicy on bierze powietrze z tantad na biegu jalowym i mi chyba padl ten zaworek jednostronny co jest przy tam wezu bo jak zaslepke sciagnalem silnik chodzi tak samo ma te same obrty na biegu jalowym troszke na ssaniu szybciej chodzi 1200 obr. ale nic nie gasnie!!! czekam az wezyk wyko,mbinuje i wtedy bede pewny w 100 procentach!! dam znac
coooler1984
Czytacz

Postprzez pablomed » 30 wrz 2008, o 21:56

Nie mają silniczków krokowych? A to dziwne. A ja myślałem że mają działające na podobnej zasadzie jak w większości golfów, z wyjątkiem tych na wtrysku digifanta 2E
pablomed
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe