problem z obrotami podczas wysprzęglania

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez simon220 » 25 sty 2009, o 18:22

mam problem związany ze spadaniem obrotów, co dziwne dzieje się tak tylko podczas wciskania sprzęgła. Podczas gdy silnik pracuje na luzie, po dodaniu gazu i puszczeniu obroty spadają normalnie na około 900/min, podczas jazdy gdy wcisnę sprzęgło obroty potrafią spaść nawet na 400/min a zdarzyło się i tak że silnik zgasł... Nie dzieję się tak zawsze, czasami obroty spadną normalnie ale coraz częściej opadają za nisko. W czym może być problem? Silnik 2.0 AGG
simon220
Czytacz

Postprzez SotoM » 25 sty 2009, o 23:29

na poczatek sprawdź odmę silnika ta która łaczy sie z separatorem oleju na pokrzywie wałka rozrzadu i rurą ssącą powietrza oraz rurę łaczoacą przepływomierz z przepustnicą - moze byc pekniecie i łapie lewo powietrze dlatego silnik głupieje. miałem to samo kiedyć jak miałem 20, 2E. miałem rozerwana gumowa odmę tą o której pisałem...
Mój były SotoMoVWóz

Powered by diesel inside -by Leopard
SotoM
Members

Rocznik: 2007
Silnik: BRD
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez BORYSKA » 26 sty 2009, o 00:04

simon220, może silnik krokowy od regulacji biegu jałowego masz strzelony lub po prostu tak zabrudzony że "nie ma siły" ruszać już przepustnicą... Wyczyść go porządnie i zobaczymy co się będzie działo
Dowolne urządzenie, uszkodzone w dowolny sposób (z wyjątkiem całkowitego zniszczenia),będzie doskonale działało w obecności wykwalifikowanego personelu naprawczego. :-)
BORYSKA
Badacz tematu

Postprzez simon220 » 26 sty 2009, o 01:49

w AGG z tego co wiem, nie ma krokowca, tu za wolne obroty odpowiada przepływomierz, przynajmniej tak mnie informowano, być może się myle

[ Dodano: 2009-03-03, 11:04 ]
sprawa wyjaśniona, uszkodzona odma pluła olejem na przepustnice, po wymianie odmy i wyczyszczeniu przepustnicy problem znikł :-)
simon220
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe