Problem z obrotami

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Problem z obrotami

Postprzez sebneo » 4 cze 2007, o 01:39

mam pewnien problem moze ktos pomoze a mianowcie skacza mi obroty szczegolnie widac to podczas postoju

slyszalem juz kilka wersji ze moze to byc przepustnica , silnik krokowy a ost nawet ze filtr paliwa

moze ktos mial podobny problem i mi poradzi

golf 3 94 1.8 ABS benzyna

bede wdzieczny
Wielu trzyma się uparcie raz obranej drogi, lecz tylko nieliczni dążą konsekwentnie do swego celu.-- Friedrich Nietzsche
sebneo
Berbeć

Problem z obrotami

Postprzez markus305 » 4 cze 2007, o 23:58

podjedz do warsztatu i sprawdz sobie silniczek krokowy dodatkowo popatrz na swiece czy nie sa juz zuzyte czy nie maja nagaru przewody no i kopulka sprawdz palc w kopulce.
markus305

Postprzez sebneo » 5 cze 2007, o 03:03

markus305 napisał(a):podjedz do warsztatu i sprawdz sobie silniczek krokowy dodatkowo popatrz na swiece czy nie sa juz zuzyte czy nie maja nagaru przewody no i kopulka sprawdz palc w kopulce.

mechanikiem samochodowym nie jestem wiec moze dla niektorych to oczywiste ale dla mnie nie wiec zdaje pytanko co to kopulka sprawdz palc w kopulce??
Wielu trzyma się uparcie raz obranej drogi, lecz tylko nieliczni dążą konsekwentnie do swego celu.-- Friedrich Nietzsche
sebneo
Berbeć

Postprzez markus305 » 5 cze 2007, o 22:51

w samochodzie masz swiece , na nie masz nalozone kable(od swiec ida do kopulki) sciagnij kopulke zboku powinny byc zaczepy a w srodku tej kopulki jest palec zobacz czy dobrze chodzi powinien sie nie zacinac i dodatkowo w kopulce masz plytki przetrzyj je papierem sciernym jak sa zasniedziale.
markus305

Postprzez sebneo » 5 cze 2007, o 23:49

wielkie dzieki za info sprobuje tego sposobu
sebneo
Berbeć

Postprzez vibes » 6 cze 2007, o 09:00

najprawdopodobniej silniczek krokowy. Sprawdz sobie przewody czy nie maja przebicia, tylko nie trzymaj za dlugo w reku bo mocno kopią ;-) pozdr
--==///Memento Mori///==--
vibes
Czytacz

Postprzez markus305 » 7 cze 2007, o 11:19

gdyby przewody mialy przebicie to raczej by ci nie plil na wszystkie gary i byl by zamulony . ustaliles wkoncu co bylo przyczyna?
markus305

Postprzez sebneo » 27 wrz 2007, o 13:50

niestety przez jakis czas bylo ok ale znowu pojawil sie problem :( przyczyna nadal nieznana
sebneo
Berbeć

Postprzez Bartek18 » 2 paź 2007, o 22:10

witam powiem ze mi tez sie coś takiego dzieje tez mi tak mechanicy mówili że albo silniczek krokowy albo to albo tamto jeżdrze golem 3 siory kiedyś zaczęło sie tak dziać że mi zgasł potem jej potem był spokój potem znowu zaczęło sie coś psuć jest tam silnik 1,6 byłem u mechanika okazało sie że nie możemy znaleź gniazda do komputera i tak robiliśmy na pałe wyczyściłem przepustnice zobaczymy co będzie jak ktoś ma sprawdzone co jest co sie dzieje niech da znać bo już powoli mam dosyć tego samochodu
Bartek18
Berbeć

Postprzez Tomek » 31 paź 2007, o 22:57

spoko Bartek ja mam ten sam problem z obrotami silnika na biegu jałowym
mówiono mi że na 99% tom silniczek krokowy wiec zacznijmy od tego jeśli to nie pomoże to bedziemy szukać dalej :-D Pozdrawiam
Tomek
Czytacz

Postprzez siarra » 1 lis 2007, o 12:27

Witam wszystkich , jesli samochód dlawi sie tylko na wolnych obrotach to pierwsza zecza do sprawdzenia jest silnik krokowy dalej swiece kable kopulka i palec, jesli wasze autka wariuja podczas jazdy to zacznijcie od czujnika halla jesli to nie pomoze sprawdzcie monowtrysk i poduszke pod nim jesli nie bedzie zadnych zmian to potencjometr przepustnicy. Przyczyn moze byc naprawde wiele niekiedy bedzie to zasniedzialy kabel na styku a niekiedy cos naprawde powaznego. Zacznijcie od podlaczenia auta pod komputer aby wyszukac bledy. Pozdrawiam.
siarra
Berbeć

Postprzez wyzelster » 2 gru 2007, o 20:39

siemka mam podobny problem tylko ze u mnie po dodaniu gazu do odciecia silnika to obroty nie wskakuja na 9 ani na 8 tys tylko na 20 i nie chca spasc i nie wiem co to sie staloa stalo sie to po tym jak wymienialem akumulatro i nie wiem co teraz
wyzelster
Berbeć

Następna strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe