problem z obrotami

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

problem z obrotami

Postprzez hasag » 27 mar 2009, o 19:41

Witam !
Mam mały problem który polega na tym,że golfik od pewnego czasu na biegu jałowym ma bardzo duże obroty wymieniłem czujnik temperatury cieczy żółty <podróba>,i przez jakiś czas działał dobrze obroty ok.Po odłączeniu akumulatora w celu podładowania obroty znowu są za wysokie myslałem,że to czujnik to kupiłem drugi a obroty za wysokie .
Może znacie jakieś inne powody tak wysokich obrotów ?
Z góry dzięki za informację.
hasag
Czytacz

problem z obrotami

Postprzez SYLWEEQ79 » 30 mar 2009, o 22:02

witam sprawdz silnik krokowy
SYLWEEQ79
Members

Postprzez Maniek8828 » 3 kwi 2009, o 23:34

o świetnie ze poruszył ktoś ten temat.Ja tez mam problemy przy tym samym silniku co kolega:/ stoje na światłach a obroty stawaja przy 2000 rpm obrotach co jest nie tak??:/
Diabolo88
Maniek8828
Berbeć

Postprzez SYLWEEQ79 » 6 kwi 2009, o 11:05

WITKA sprubujcie rozgrzać silniki i najlepiej na noc zdeimijcie kleme a zrańca założyć klemke odpalić ina postoju pozwolić abysilnik się rozgrzał aż włączy się wentylator oczywiście bez gazowania
SYLWEEQ79
Members

Postprzez BORYSKA » 6 kwi 2009, o 13:28

hasag, zawiesza ci się silniczek krokowy. Na początek spryskaj go WD a jeżeli to nie pomoże to trzeba będzie go wymienić. Oczywiście jeżeli diagnostyka komputerowa wykaże jego uszkodzenie...
Dowolne urządzenie, uszkodzone w dowolny sposób (z wyjątkiem całkowitego zniszczenia),będzie doskonale działało w obecności wykwalifikowanego personelu naprawczego. :-)
BORYSKA
Badacz tematu

- - -

Powrót do Silniki benzynowe