Problem z obrotami

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Problem z obrotami

Postprzez Bolek III » 17 wrz 2009, o 23:28

Mam problem.
Normalnie chodził do teraz. Wyjechałem sobie na miasto wszystko jest OK jak zawsze , no i nagle dojeżdzam do skrzyżowania , wcisnełem sprzęglo a on na 500obr i strasznie sie trzęsie , przegazowywuje go a on nic , po chwili rośnie sobie sam do 1500obr i tak w kółko raz 500 a raz 1500 , jak go odpale na zimnym to wogóle z 300obr trzyma i cały sie telepie.
Jego praca przypomina to jak bym zdjął którąś z fajek ze swiecy bo tak chodzi tak nie równo.
Spalanie mam w normie .
Próbowałem restart komputeraz i nic to nie daje , cały sie telepie dalej.
Aha i jeszcze jak chodzi na tych 500obr i jak mu dam gwałtownie gaz do końca to on dopiero za 5sekund załapuje i kręci obroty.
I Love My Golf ;PP
Bolek III
Czytacz

Problem z obrotami

Postprzez andzia@@ » 17 wrz 2009, o 23:36

Proponuję sprawdzić przewody, rozdzielacz zapłonu i świece.
...i love Golf...

.:: MÓJ KOCHANY KOPCIUSZEK ::.
Jeśli choć jedną dobrą myśl wniosłeś do czyjegoś umysłu,jedno dobre uczucie zaszczepiłeś w czyjeś serce,jedną chwilą szczęścia rozpromieniłeś smutne szare życie,SPEŁNIŁEŚ ZADANIE ANIOŁA NA ZIEMI!
andzia@@
Members

Postprzez pablomed » 18 wrz 2009, o 08:42

Bolek III, poczytaj o dziurach w podstawie wtrysku
pablomed
Members

Postprzez PabloSBT » 18 wrz 2009, o 10:10

ja stawiam na to że to silniczek krokowy często przez niego falują obroty :)
PabloSBT
Members

Postprzez Bolek III » 18 wrz 2009, o 10:14

No witam , sprawdzałem ten silniczek , odpinałem wtyczke to chodziłem równiej ale falował jeszcze bardziej.
Równiutko chodzi jak mu zatkał całkowicie dolot powietrza , tylko mocno ręke zassysa ale wtedy chodzi równo.
Aha i przezs tą odme mam bardzo duże ilości oleju w dolocie , olej normalnie sobie pływa tam i jest go peło na przepustnicy.
Nie trzęsie sie jeszcze jak odłącze nei wtrysk , nie krokowiec a coś po prawej stronie jak by cała przepustnice jest jeszcze jedna tam kostka.

Przed chwilą byłem odpalać golfa zimnego bo rano , i wogóle przez minute musiałem kręcic bo odpalał i odrazu gasł , po minucie zaczyna chodzić ale dalej nie równo na 500-700obr i tak w kółko.
I Love My Golf ;PP
Bolek III
Czytacz

Postprzez czesiek » 18 wrz 2009, o 15:30

na 100% krokowiec.miałem to samo.
czesiek
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe