Problem z obrotami

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez lukasss » 23 sty 2008, o 13:10

no właśnie jak mam zimny silnik to mi sie całe autko trzesie boza male obroty... a da sie jakoś samemu sprawdziś ta sonde i jak cos to jaki koszt nowej?????
lukasss
Berbeć

Postprzez mietek » 23 sty 2008, o 15:36

sonda sie psuje ale nie dosc czesto do golfa niemam pojecia ale do opla kupowalem i placilem jakos okolo 200 zl do golfa mysle ze napewno w granicy 100 do 200 jest napewno kilka firm ktora lepsza ci niepowiem ja kupilem poprostu najtansza mozesz tez wymienic ja sam...sposub jak ja wymienic znajduje sie ona na kolektorze wydechowym tak odstaje i wystaje z niej kabelek zeby to odkrecic najlepiej zagrzac autko potem klucz zaznaczam tylko oczkowy i raz mocno przekrecasz albo stuknij mlotkiem jak bedzie dostemp przed wymiana wyloncz akumulator aby sie komputer restartnol bo inaczej nowa sada morze niedzialac jak powinna jesli komp posiadac bedzie stare dane ja mialem taki przypadek ale jest ichwiecej np, czy kiedys ci zaczelo smierdziec jakby starymi jajkami jak tak to kat ci padl i przezto tez tak bedzie sie dzialo bedzie nierowno chodzil a jak po dlurzszejdrodze wrzucisz na looz to ci zgasnie auto bo ma male obroty ale jesli masz tylko to przy zimnym aucie moze poprostu zla mieszanka albo dostaje zaduzo zimnego powietrza albo cos w tym stylu

[ Dodano: 2008-01-23, 14:44 ]
najlepiej robic metoda prub i bledow waklucz te najdrorzsze zeczy i pokolei od pierdulek najlepiej polecam komputerek niewielki koszt podlaczenia sie ale jak cos masz zle ustawione to ciwyskoczy odrazu i wdodatku inne zawsze cos jest nietak i tzeba skasowac a malo to ludzi stosuje polecam tylko dobre warsztaty w ktorych ludzie maja pojecie poco sie tam znajduja
mietek
Badacz tematu

Postprzez lukasss » 23 sty 2008, o 21:16

jak ciepły to nie ma z nim żadnych kłopotów tylko jak zimny to zawsze obroty malutkie i trzeba na gazie trzymac :-|

[ Dodano: 2008-01-23, 20:21 ]
a czujnik temp tez chyba padnięty kupiłem bo mi po przejechaniu kilkunastu kilometrów wskazywał 110* a w rzeczywistości z 70 było.... a jeszcze takie pytania co do czujnika bo łożyłem spowrotem stary i stwierdziłem ze wskazuje mi dobrą temp bo wkładałem termometr do zbiorniczka wiec czy to znaczy ze jest dobry jeśli tak to czemu autko sie tak wolno nagrzewa i żadko kiedy temp ponad 70stopni???????????????

[ Dodano: 2008-01-25, 13:10 ]
czujnik oddałem wymieniłem termostat i lux.... 90 stopni tak jak trzeba:) ale co z tymi obrotami czemu jak zimny to sa takie niskie i sie całe autko telepie.... pomóżcie bo nawet niewiem za co sie zabrać:(
lukasss
Berbeć

Postprzez Janusz 1983 » 2 lut 2008, o 22:25

Ja miałem tak samo jak kupiłem swojego. Pojechałem do elektryka i była jakaś wtyczka od wtrysku wyciągnięta. Teraz wszystko OK :-D
Janusz 1983
Berbeć

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe