Problem z obrotami?

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Problem z obrotami?

Postprzez Sidzeej » 20 sie 2011, o 12:01

Witam od wczoraj mam problem z moim golfem III 1.6 benzyna 92r. otóż autko odpala od razu, ale gdy chwile pochodzi obroty spadają i auta gaśnie, odpale drugi raz i jest już dobrze, ale problem zaczyna sie w trakcie jazdy ruszam i jedzie normalnie zaraz obroty spadają, światła przygasają, silnik jakby zgasł, zapalają się lampki akulumatora i oleju i zaraz gasną auto jedzie dalej, problem ten sam na drugim biegu, obroty spadają, auto jakby gasło i zaraz jakby puściła blokada jakaś, szarpnie i jedzie dalej i po chwili normalnie już się kula do końca.. nie wiem co jest grane... myslałem ze coś z ako ale naładowałem go przez noc i dzisiaj to samo..
Sidzeej
Berbeć

Problem z obrotami?

Postprzez trollu » 20 sie 2011, o 13:25

dzieje się tak tylko na pierwszych 2 biegach czy dalej też? na zimnym jak i na ciepłym?
u mnie przygasał na chwile jak czujniki siadały, sprawdź halla w aparacie zapłonowym. jak wygląda kopułka i kable WN, cewka?
jak to nie elektryka to być może coś z paliwem, niedrożny układ lub wieszająca się pompka paliwa
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
trollu
VIP

Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

Postprzez Sidzeej » 20 sie 2011, o 13:40

głownie na pierwszych dwóch biegach, chociaż wczoraj na trójce tak samo było, ale po chwili już było ok, dzieje sie tak tylko gdy silnik jest zimny.
Sidzeej
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe