problem z obrotami

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

problem z obrotami

Postprzez kubus1985 » 13 lip 2008, o 13:00

A wiec zacznijmy od poczatku moj golfik wogole nie odpalal z rana na zimnym silniku musialem dodawac mu gazu po przejechaniu kawalka wszystko niby dochodzilo do normy raz z obrotami bylo wszystko git raz wogule nie mialem wolnych obrotów falowaly obroty potrafil zgasnac wiec podlaczylem go pod kompa i pokazalo ze mam uszkodzony nastawnik przepustnicy czyli ten silnik krokowy wymienilem go na nowy jakiejs tam firmy zamontowalem go odpalilem golfiana i wszystko bylo cacy odpalal bez dodawania gazu pieknie pracowa schody zaczely sie po przejedchaniu jakiegos odcinka i zagrzaniu sie silnika stracilem wolne obroty spadaly prawie do zera gasilem samochod odpalalem i z nowu wszystko jest gi przejechalem jakis kawalek i z nowu trace wolne obroty gasze go odpalam i znowu jest wszystko ok i tak caly czas pomyslalem lipny silnik krokowy zareklamowlem go oddali mi szmalec i kupilem normalny silniczek krokowy boscha zamontowalem go i jest ten sam problem jak odpalam to jest wszystko ok ale przejade jakis odcinek zagrzeje sie silnik i dupa znowu odpalam i wszystko ok i tak w kolko czy jest ktos w satnie mi powiedziec co jest piec czy zepsuty czujnik temperatury cieczy moze miec na to wplyw czy moze zly silnk krokowy jakie macie nr silnika krokowego w swoich golfach moj golf to 1.6 75 kucy
kubus1985
Berbeć

problem z obrotami

Postprzez maco11 » 14 lip 2008, o 23:02

Sprawdz cewkę zapłonową, czasami jak nie łączy masa to sie grzeje i modół odłancza
maco11
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe