Problem Z odpalaniem na zimno

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez artur366 » 28 maja 2008, o 10:57

Witam Forumowiczów jestem tu nowy i prosze o rade ponieważ szukałem już tyle że w głowie mi się przewraca i znalazłem pełno różnych odpowiedzi nadal niewiem co dolega mojemu Golfowi 3 Variant GL silnik ABS 1.8 66Kw 1993 rok.Otóż jeśli postoi z 2,3 godziny,całą noc to mam problem z odpaleniem go dopiero udaje sie za 3,4,5 razem a czasami za 1.Wymieniłem mu świece na NGK i filtr paliwa oraz kopułke i palec.Akumulator mam dobry ale czasami za którymś tam razem próby odpalenia resetuje się komputer to jest godzina przestawia sie na 12.00 i licznik kilometrów na 0.0.Nie wiem za co sie zabrać kolega mi powiedział że mogą to być świece ale czy nowe świece mogą być walnięte??? polecił mi boscha albo beru.Co można z tym zrobić za co sie zabrać ???? Czekam na Pomoc
artur366
Berbeć

Postprzez Bzyku » 28 maja 2008, o 15:35

witam mialem taki sam problem otoz na zimnym silniku ledwo co odpalał a przyczyna to padniety czyjnik temperatury cieczy chłodzącej i nie podawał mi ssania na zimnym silniku wymieniłem czujni i jak reką odją tylko u Ciebie martwi mnie to ze odpalasz go nawet po 5 razy koszt czunika ok 40 zł a wymiana 2 min
Bzyku
Czytacz

Postprzez marko1967 » 29 maja 2008, o 12:53

Bzyku napisał(a):witam mialem taki sam problem otoz na zimnym silniku ledwo co odpalał a przyczyna to padniety czyjnik temperatury cieczy chłodzącej i nie podawał mi ssania na zimnym silniku wymieniłem czujni i jak reką odją tylko u Ciebie martwi mnie to ze odpalasz go nawet po 5 razy koszt czunika ok 40 zł a wymiana 2 min
zgadzam się z kolegą miałem podobny problem i niekiedy piłowałem go kilka razy zanim odpalił
marko1967
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe