Problem z odpalaniem

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Problem z odpalaniem

Postprzez driver22 » 4 lut 2009, o 16:36

Witam!
Mój problem polega na tym ,że nie mogłem dzisiaj odpalić silnika (1.6 75km).Rano odpalił normalnie, przejechałem kilka kilometrów i wszystko było ok.Po południu wyjechałem z garażu umyłem auto chce odpalić i koniec rozrusznik kręci a silnik nie gada.Sprawdziłem iskre jest (dodam że wymieniłem świece przewody akumulator cewkę zpł. i czujnik halla bo miałem z nim problemy)paliwo dochodzi.Moje pyt. brzmi czy to może być woda w paliwie?W zbiorniku mam około 40l.Dolałem także denaturatu do paliwa około 200ml czy to wystarczy czy może więcej dolać?Jeszcze jedno w wężu od odmy pojawiła mi się jakaś maż wymieszana z wodą ma to kolor jakby kawa wymieszana z mlekiem co to może być?Pomóżcie bo już nie wiem co dalej robić i co jeszcze sprawdzić.
driver22
Czytacz

Problem z odpalaniem

Postprzez K@mil » 4 lut 2009, o 16:43

driver22 napisał(a):.Moje pyt. brzmi czy to może być woda w paliwie?W zbiorniku mam około 40l.Dolałem także denaturatu do paliwa około 200ml czy to wystarczy czy może więcej dolać?

Teraz nie ma takich mrozów, ja nie dolewalem ani kropelki, benzyna nie powinna zamarznąć, jesli nie jest święcona.

driver22 napisał(a):Jeszcze jedno w wężu od odmy pojawiła mi się jakaś maż wymieszana z wodą ma to kolor jakby kawa wymieszana z mlekiem co to może być

Majonez, te silniki tak maja... http://www.golf3.pl/topics9/tak-zwane-m ... t13839.htm

driver22 napisał(a):Po południu wyjechałem z garażu umyłem auto chce odpalić i koniec rozrusznik kręci a silnik nie gada.Sprawdziłem iskre jest (dodam że wymieniłem świece przewody akumulator cewkę zpł. i czujnik halla bo miałem z nim problemy)

hmm wez suszarkę i troszke wysusz kable oraz kopułkę...
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez driver22 » 5 lut 2009, o 13:55

Dzięki za poradę teraz już wiem co zrobić z tym "majonezem" w odmie.A czy może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego silnik nie chce odpalić jeżeli ma iskrę i paliwo dochodzi.Czasem tak mi się dzieje że jak silnik nie zaskoczy za pierwszym razem gdy go odpalam to potem mogę kręcić cały dzień i nic a iskra i paliwo jest :shock: :?: :?: :?:
driver22
Czytacz

Postprzez aniesia » 5 lut 2009, o 15:18

Miałam ten sam problem jezdzilam cały dzień a późnie jak zajechałam na stacje żeby zatankować nie mogłam odpalic...

na stacji poradzili że trzeba kopułke i kable lakierem do wlosów zpsikać

i pomogło....

;-)
aniesia
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe