problem z odpalaniem

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

problem z odpalaniem

Postprzez johnyGTI » 4 mar 2010, o 19:18

tak jak w temacie. problem z odpalaniem. jak postoi cala noc zapala prawie ladnie. jak pojedze troche zgasze i za 20 min bede chcial zapalic to strasznie dlugo musze krecic. tak jakby sie zalewal. jak zgasze i odrazu odpale to odpala ladnie. wydaje mi sie jakby sie zalewal.

czujnik temp. plynu chlodzacego wymieniony bez rezultatu. sprawdzony rozrzad i zaplon u mechanika. powiedzial ze trefny przeplywomierz. jak srpawdzic czy na pewno jest trefny ? sa jakies na to sposoby ?
johnyGTI
Czytacz

problem z odpalaniem

Postprzez prezesik » 4 mar 2010, o 21:22

to co teraz napisze możesz się zaśmiać, ale kiedyś miałem tak we fiacie 126p. Jak jeździł to było OK, ale jak zgasiłem to dopiero uruchomiłem go po ok. 40 minutach. Okazalo się, że przewody WN były do wymiany. Po zgaszeniu silnika łapały wilgoć, rosiały, a gdy podeschły mogłem uruchomić silnik. Po wymianie przewodów WN wszystko wróciło do normy, a wymieniałem cewkę i cały aparat zapłonowy i nic to nie dało.
prezesik
Members

Postprzez Goral1985 » 4 mar 2010, o 22:00

Zeby sprawdzic przeplywke to najlepiej podlaczyc pod Vaga!!! Jezeli zaplon,czujnik sa OK to tez bym obstawial przeplywke!!!! ale jak kolega wyzej pisze moga to byc rowniez przewody ;-)
Goral1985
Badacz tematu

Postprzez johnyGTI » 4 mar 2010, o 22:24

przewodu beru maja ok 5 tys km i nie wiecej niz pol roku. swiece ngk, kopulka i palec beru. wszystko to ma ok 5 tys km i nie wiecej niz pol roku
johnyGTI
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe