Problem z odpalaniem!!!!

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Problem z odpalaniem!!!!

Postprzez arkadiuszk » 11 sie 2008, o 00:02

Witam wszystkich!!! Mam poważny problem z uruchamianiem silnika w moim golfie rok 95!!! Objawy: po odpaleniu silnik po 3 sekundach gasnie.
Zazwyczj pomaga dopiero przepchanie samochodu na biegu i ponowne przekręcenie kluczykiem. Widze dwie możliwosci - pompa paliwowa albo immobilaiser chociaż co do drugiej opcji nie jestem pewien obijawów ponieważ najprawdopodobiniej wogule by nie odpalił( nie jestem pewien) Bardzo prosze o rade i z góry dziękuje!!! Zależy mi na czasie jeżdze nim do pracy!!!!
Rok 95 1.8 benzyna

aha zapomniałem dodać że po zabiegu (Zazwyczj pomaga dopiero przepchanie samochodu na biegu i ponowne przekręcenie kluczykiem) wszystko jest w porządku !!! Problem powtarza sie srednio raz w tygodniu!!!

a jeżeli to immo to jak to obejsc albo odłączyć ewentualnie naprawić???
no i czy to wogule jest możliwe że raz immo działa a raz nie???
arkadiuszk
Berbeć

Problem z odpalaniem!!!!

Postprzez marcinkoz2910 » 11 sie 2008, o 15:53

jezeli pali i gasnie po 3 sekundach to wygląda na walniety immobilajzer, a dochodzi paliwo do silnika??
marcinkoz2910
Members

Postprzez Champion's » 15 sie 2008, o 10:31

pompka raczej nie jesli zdaza sie to sporadycznie to musi byc raczej immobilajzer bo gdyby pompka to o ile sie nie myle mialbys to caly czas
Champion's
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe