przez JOJO1989 » 27 lis 2012, o 19:25
ojj oznaczenia silnika nie znam a olej wlany jest 10w40 a co do oleju olej zostal wlany w marcu i przejechalem na nim niecale 5tys km rocznik autka to 95.
[ Dodano: 2012-12-09, 00:40 ]
w tym tygodniu autko jedzie do mechanika na ogolny przeglad przed przegladem zaraz po oddaniu autka od mechanika powiem co tam bylo robione i co bylo z tym olejem tak wiec teraz zycze wszystkim przyczepnosci na tych zimnych drogach
[ Dodano: 2012-12-10, 21:59 ]
oj nie mam najlepszych wiesci;/ w sobote bylo jeszcze wszystko ok a w niedziele kontrolka oleju jak sie zapalila tak sie pali wymienilem czujnik cisnienia oleju i nic nie pomoglo jutro autko zawioze na sprawdzenie cisnienia mam nadzieje ze to tylko pompa oleju ale napewno dam znac co dalej dzieje sie w tym temacie.
[ Dodano: 2012-12-22, 16:20 ]
witam problem z olejem przeszedł do przeszłości, wymiana pompy oleju przyniosla efekt, teraz moja trójeczka smiga tak jak powinna znajomi podrzucili mi kilka innych pomyslow jak pozbyc sie z kontrolka oleju ale niestety juz po wymianie pompy a mianowicie zageszczacz do oleju lub wymiana oleju i filtra na gestszy tak wiec jak ktos bedzie mial taki problem mam nadzieje ze moj przypadek w jakims stopniu pomoze rozwiazac wasze broblemy zycze wesolych swiat:)