Problem z Paliwem moze ktos pomoze ????

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez prezeskorek » 20 lut 2008, o 00:30

witam posiadam swoj samochodzik od pol roku byl uszkodzony przodem , mam z nim troche klopotow, ale najwiekszy z nich to chyba jest taki ze nie odpala i nie pracuje na benzynie tylko na gazie nie wiem co moze byc przyczyna , wymienilem pompe paliwa , bylem u kumpla na komputerze stwierdzil ze czujnik halla, wymienilem go i nic nie pomoglo nie bardzo wiem co mam jeszcze zrobic a mechanik rozklda rece . fajnie by bylo muc pojezdzic na prawdziwych oktanach . czekam na wasze zlote mysli pozdro !!!!
prezeskorek
Berbeć

Postprzez virus_wrona » 20 lut 2008, o 00:34

Może filtr paliwa nie był wymieniany od momentu założenia gazu??
virus_wrona
Badacz tematu

Postprzez madoniek » 20 lut 2008, o 08:43

mój kumpel tak miał jak jezdził bezprzerwy na gaze.... jak zapalił na gazie to próbowaliśmy przełączać na bęzyne i gasł ale chyba porobił to dość duzo razy i mu chyba sie udało na benzynie :mrgreen: spytam sie go jeszcze czy napewno :)
madoniek
Czytacz

Postprzez bleky99 » 20 lut 2008, o 13:47

witaj kolego --a powiedz czy kolega robił ci inspekcje kompem na wyłaczonym silniku? bo jesli tak to normalne ze wyskoczy bład czujnika halla--a co do twojego problemu to uwazam ze to jest wina instalacji gazowej --radze pojechac do dobrego fachowca od instalacji i razem z nim zweryfikowac problem --bo jak bedziesz wymieniał wszystko po kolei to wpakujesz sie w zbędne koszty tylko a taniej by wyszła inspekcja w dobrym zakładzie --byc moze wymaga tylko przeczyszczenia a nie wymiany podzespołów----pozdrawiam ;-)
bleky99
Badacz tematu

Postprzez prezeskorek » 21 lut 2008, o 00:12

filtr paliwa byl wymieniony , a faktycznie test komputerowy byl robiony na wylaczonym silniku , poza tym on na poczatku odpalal na benzynie ale nie dalo rady jezdzic nie wkrecal sie na wysokie obroty tak jak by mu brakowalo paliwa ,teraz ma juz sporo wymienione ,wiec paliwo dochodzi zreszta sciagalem przewod i patrzylem czy pompka podaje i jest ok , musi byc jakis inny powod czekam na dobra rade . pozdro
prezeskorek
Berbeć

Postprzez tomas83 » 24 lut 2008, o 08:57

Może ten układ co przełącza z benzyny na gaz i odwrotnie Ci padł lub jakoś się zaciął i nie przełącza na benzynę tylko sam gaz odcina a benzyny nie otwiera? Nie wiem jak to jest skonstruowane ale może tam gdzieś leży problem :idea:
tomas83
Czytacz

Postprzez SlodkiM » 24 lut 2008, o 22:20

Na początek rozkręć wtrysk i wyczyść wszystkie zakamarki, skręć i jak odpali na benzynie przejedż się troche,jeśli będzie ok. dam Ci więcej rad.
Ja się z tym już uporałem,napisz co zdziałałeś, pozdro...
sweete
SlodkiM
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe