Witam!Posiadam GOLFA 3 1.6 BEZYNA 75KM 96 ROK.Golfik ma problem z odpaleniem za 1 razem.Wygląda to tak: w środe rano odpalam auto w garażu golfika dławi,lecz za 2 razem odpalił
przydławiło go dodałem gazu i było ok. Stanąłem na parkingu w miescie po godzinie wracam auto nie odpala, odpalił za 3 razem i co obroty falują moedzy 800 a 2000 lecz golf jedzie.Dzien wczesnie dolałem oleju i bałem sie ze go przelałem telefon do mechanika (kuzyn nim jest).Powiedział ze tak sie nie powinno robic po przelaniu olejem przyczyna jest inna.Kuzyn przypomniał sobie ze jakis czas temu wspomniał mi o adaptacji przepustnicy i ze to moze byc przyczyna.Dzien ADAPTACJI PRZEPUSTNICY oczywiscie najpierw dokładne czyszczenie ręczne i potem komputer i zaczynaja sie jaja.Pojawiły sie błędy:Pompa paliwa,czujnik halla,przepustnica i jeszcze jakas pierdoła.Usuwamy błedy i robimy adaptacje.Auto mie przyjeło adaptacji i wywaliło te same błedy poza tam jakas pierdoła która pokazał wczesniej.Golfina przyja adaptacje dopiero po 6 razie.Ponowne odpalenie auta i wywala błedy i zresetował ustawienie przepustnicy.Wyglada to tak ze nie zapali bez dodania gazu a i nawet z gazem nie zawsze łapie.Po 4 razie próby odpalenia (kluczyk przekrecony w tryb zapłon) czekam 3 sek i próbuje odpalic gasna kontrolki nie odpala.Ponownie pale auto i kontrolki nie gasna ale go dławi i bez gazu nie odpali.Co jest grane BŁAGAM O POMOC.