Problem z przygasaniem silnika

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez macientos1 » 22 paź 2012, o 16:50

Witam. Nie wiem czy pisze w odpowiednim przedziale ale mam spory problem i mam nadzieje ze mi zdolacie pomuc. Otoz kupilem golf 3 z silnikiem 1.8 90KM od znajomego, ale mial on jeden problem otoz ze samochod stal troche czasu pod blokiem i ukradli mu zaplon. Spedzil troche czasu przy znalezieniu tego odpowiedniego az wkoncu znalazlem. Teraz do rzeczy chdozi oto ze odkad kupil ten nowy zaplon samochod stracil tak jak by mocy i jak jedziesz i puscisz go z gazu albo jesli jedziesz spokojnie to zaczyna nim szarpac. To samo jesli stoi na wolnych obrotach nacisne mu delikatnie gazu nastepnie puszcze i obroty bardzo spadaja, nie moge powiedziec ile bo zamias RPM to mam zegarek. A w dodatku ostatnio zaczelo mi sie cos lac z wydechu. Mam nadzieje ze zdolacie mi pomoc. Z gory Dziekuje.
macientos1
Berbeć

Postprzez pablomed » 22 paź 2012, o 21:22

zapłon to funkcja nie część więc napisz co zmieniłeś, znaleźć bardzo łatwo wszystkie cześci układu zapłonowego jeśli wsadziłeś używki kup nowe. Jeśli piszesz o aparacie zapłonowym to jedź ustawić zapłon
pablomed
Members

Postprzez macientos1 » 25 paź 2012, o 14:36

Najprawdopodobniej juz znalazlem problem probowalem juz samochod po garazu i chwilo nie przygasa zaraz pojade na miasto. A problem to gaznik wtryski i przeplywomierz powietrza bu bylo wszystko zalane benzyna tak samo kable i robilo jakies zwarcie. Pozniej napisze czy wszystko jest w porzadku.
macientos1
Berbeć

Postprzez pablomed » 25 paź 2012, o 20:28

masz 1.8. wersje euro mają wtrysk jednopunktowy z jednym wtrskiwaczem a nie gaźnik, nie maja przpływomierza. Poza tym benzyna nie robi zwarcia - nie wiem czy to twoje własne wnioski ale jesli ktoś ci to wmówił i na dodatek ta sama osoba bedzie nparwiać - to jest to wtopa.
pablomed
Members

Postprzez macientos1 » 27 paź 2012, o 01:32

Wiec okazalo sie ze ty byl problem po wyczyszcezni calego ukladu wtryskowego co zostalo zalene benzyna wszystko dziala perfekcyjnie nie ma zadnego szarpania i jeszcze mam lepsze przyspieszenie nie wiem o co chodzi ale najwazniejsze ze problem zostal rozwiazany.
macientos1
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe