rodzaj silnika: ABU 0167684
rocznik 1993
1.6 Kat (bez sondy lambda bo ktos wycial ta rure z sonda lambda)
Witam mam problem jakis czas temu przejechalem z obciaezniem (przyczepka z piaskiem) pare kilometrow po czym mi strzelilo z rury wydechowej a nastepnie zgasl zanim sie zatrzymal zmienilem na 3 bieg zalapal i ruszyl dalej zaznaczam ze to byl juz 7 kurs tego samego dnia z czego odcinek ma 15 km
Teraz problem sie powtarza z tym, ze nic nie strzela a poprostu gasnie w momencie gdy temperatura wzrosnie do okolo 110 stopni i to juz nie pierwszy raz, przy czym prawie za kazdym razem gasnie przy upalach wentylator wlacza sie po przekroczeniu 90stopni wiec uwazam ze jest cos nie tak. Znajomy mi doradzil bym wlaczyl orzewanie i odprowadzil nadmiar temperatury, pomoglo temperatura nie wzrosla tak szybko i zatrzymala sie w okolicy 80 stopni. Martwi mnie ten stan rzeczy, bo nie wiem co jest przyczyna zastanawiam sie nad termostatem oraz nad czujnikiem temperatury, ktory jest przy samej chlodnicy prosze o pomoc bo dnie sa coraz cieplejsze a auto jest potrzebne a tu strach sie ruszyc gdzie kolwiek
p.s dodam ze raz zgasl mi po przejechaniu odcinka 4kilometrowego wieczorem wiec nie zdarzyl sie rozgrzac