Problem z wolnymi obrotami!!!

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez pawelkozi » 7 gru 2007, o 00:01

Witam. Mam problem z moim Golfem 1,6 benzynka na monowtrysku. Auto odpala ładnie i na wyższych obrotach dobrze pracuje i równoe ale tylko wtedy gdy zostawiam je na biegu jałowym obroty zaczynaja skakać i czasami mu sie zgaśnie. Początkowo myślałem że to kołnierz pod gaźnikiem ale taką ewentualność wykluczyłem.Pozdrawaiam i prosze o jakiekolwiek rady.
pawelkozi
Czytacz

Postprzez młody88 » 8 gru 2007, o 00:16

silniczek krokowy
Systemy lokalizacji i monitoringu pojazdów GPS tel.511 623 467
młody88
Badacz tematu

Re: Problem z wolnymi obrotami!!!

Postprzez Szumajac » 4 sty 2008, o 10:54

pawelkozi napisał(a):Witam. Mam problem z moim Golfem 1,6 benzynka na monowtrysku. Auto odpala ładnie i na wyższych obrotach dobrze pracuje i równoe ale tylko wtedy gdy zostawiam je na biegu jałowym obroty zaczynaja skakać i czasami mu sie zgaśnie. Początkowo myślałem że to kołnierz pod gaźnikiem ale taką ewentualność wykluczyłem.Pozdrawaiam i prosze o jakiekolwiek rady.

Witam
Ja również mam ten sam problem , zastanawiam się co zrobić z tym silniczkiem krokowym , bo dowiedziałem się że niestety ale często nie zmienia to objawów. Silnik raz się zachowuje wporzadku, raz trzesie calym samochodem. Mozecie dodac cos jakie dokladnie objawy likwiduje wymiana tego silnic\ka krokowego?\
Pozdrawiam
Szumajac
Berbeć

Postprzez jerro » 4 sty 2008, o 13:59

Ja zacząłem od oczyszczenia z nalotu kopułki i palca rozdzielacza. Oczyściłem i naoliwiłem oś na której osadzony jest palec. Potem jeszcze odrobina WD-40 na styki przewodów WN od strony kopułki i świec zapłonowych. Wszystko wróciło do normy.
jerro
Czytacz

- - - tabliczki do znaków drogowych

Powrót do Silniki benzynowe