Problem z zapachem spalenizny:-(

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez Kilou » 16 lis 2008, o 14:03

Witam wszystkich serdecznie. Od pewnego czasu pojawił się w moim samochodzie problem dotyczący dziwnego zapachu z nawiewu. Zapach ten objawiał się wyłącznie na rozgrzanym silniku, zwłaszcza w momencie zatrzymania pojazdu (np. na skrzyżowaniu). Początkowo śmierdziało "zgniłymi jajami". Wymieniłem filtr kabinowy, odgrzybiłem klimę. Wymieniłem również ostatnio sprzęgło gdyż wg niektórych "speców" był to zapach spalonego sprzęgła. Jednakże po wymienie w dalszym ciągu czuć ten nieprzyjemny zapach, lecz już nie w postaci "zgniłych jaj" lecz spalenizny.
Czy możliwe jest by w początkowym fazie użytkowania nowego sprzęgła poprostu się ono docierało i tak śmierdziało?
Co to może być? Jeśli ktoś miał podobny problem proszę o poradę. Z góry serdeczne dzięki. Krzysiek
Kilou
Kilou
Berbeć

Postprzez marcinkoz2910 » 16 lis 2008, o 14:36

a nie masz czegoś w nadkolu jakiegoś gówna że tak powiem i może to Ci daje ten zapaszek do auta weź lampę i pooglądaj dobrze albo jakieś liście w kanałach odprowadzających wode ci gniją...
marcinkoz2910
Members

Postprzez rudy » 16 lis 2008, o 22:06

w moim golfiku miałem podobny przypadek kiedy padł uszczelniacz na wale korbowym iolej kapał na rurę wydechową
rudy
Badacz tematu

- - - http://styl.elo.pl/togi-prawnicze

Powrót do Silniki benzynowe