Witam ,
Powiem szczerze , że szlag mnie już trafia z tym moim silnikiem a dokładnie z zapalaniem. Otóż zdarza się to w miarę rzadko ale jest bardzo uciążliwe mianowicie przejadę autem jakiś krótki odcinek np. do sklepu. Chcę zapalić i nic kręci, kręci i tak jakieś 20 min jak odczekam to zapala i potem niby jest ok. Zdarza się , że po tym odpaleniu przejedzie kawałek i w czasie jazdy zgaśnie najpierw obrotomierz zacznie wariować i potem auto gaśnie. Dzisiaj mi się tak przydarzyło podjechałem do sklepu , przychodzę nie chce zapalić. Po dobrych 15 min odpalił przejechałem kawałek i na skrzyżowaniu mi padł za chwilę zapalił znów przejechałem kawałek i znów mi padł lecz zdążyłem na parking wjechać. Naprawdę nie mam pojęcia co tam chodzi a jak podjadę do mechanika to wszystko jest wporzo.
Dodam , że paliwo w baku jest i to się dzieje niezależnie od jego ilości. Sprawdziłem podczas tej usterki iskrę no i iskra jest , pompa paliwa chodzi po przekręceniu kluczyka a filtr paliwa został zmieniony. Naprawdę nie mam zielonego pojęcia o co chodzi ? Czy podłączenie do komputera może coś wykazać ( golf 3 , 1.4 cl, 94') Co mogę jeszcze sprawdzić ?