Problem z zimnym Silnikiem GOLF III 1.4 ABD

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez bialy_017 » 3 lut 2012, o 10:35

Witam
Rano jak odpalam silnik pali na dotyk i przez około 30s chodzi dobrze potem zaczyna obniżać trochę obroty lub mi się tylko wydaje i zaczyna palić jakby na 3 gary i gaśnie i wtedy zaczyna się problem z odpaleniem go (tak jak by się zalał), a jak podczas pracy jakby na 3 gary dodam gazu to wyższe obroty są w porządku i jak go potrzymam z 5 minut na wyższych obrotach to wolne obroty z powrotem są ok

Świece nowe NGK
Kopułka palec nowa
Kable psikane wodą nic nie widać żeby jakieś łuki latały
bialy_017
Berbeć

Postprzez vwolf » 3 lut 2012, o 16:51

heh nie wiem co to za sposób psikania woda kabli no ale cóż, takie rzeczy to tylko w nocy czy masz choinkę czy nie dokładnie wyczujesz. Możesz mieć walnięty czujnik temp płynu.
NISKO SZEROKO TWARDO czyli GERMAN STYLE
vwolf
Czytacz

Rocznik: 1994
Silnik: 2.0
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez nolan22 » 4 lut 2012, o 13:05

to sprawdz cewke zapłonową
i mozesz jeszcze sprawdzic aparat zapłonowy
MOJE MK3

SPRZEDAM GOLFA GTI NA CZESCI CO POTRZEBA TO PISAC PW ALBO GG 21284534
nolan22
Ekspert

Postprzez Dzikuvip » 4 lut 2012, o 16:17

Powiedz czy masz LPG.. bo to pewnie tego wina że sonda łapie błędy ... odepnij kleme z aku na 30min (restert kompa) i po tych 30 min odpal i objawów takich jak pisales wyzej powinno nie być
Dzikuvip
Czytacz

Postprzez bialy_017 » 5 lut 2012, o 22:09

Mam LPG ale tak już było zanim założyłem LPG. tylko wtedy auto nie gasło tylko chodziło jak traktor do rozgrzania się a potem normalnie. Podłączyłem się pod vag i czujnik temp jest sprawny błędów nie wyświetla. Ale po odpaleniu auto chodzi przez 20 s normalnie potem zaczyna chodzić jak trzycylindrowiec a potem normalnie - korekcja lambda stoi do momentu gdy silnik w miarę zaczyna pracować normalnie wtedy zaczyna oscylować i wtedy auto chodzi normalnie.

Moje podejrzenia padają na grzałkę w sondzie tylko pytanie czy przez 20s grzałka rozgrzeje lambde tak by zaczęła pracować normalnie? Jak to powinno być

[ Dodano: 2012-02-05, 21:43 ]
mam dwie sprawne sondy z golfa II ale one są trzy przewodowe a golf III ma 4 przewodową czy da się podłączyć tę trzy przewodową

[ Dodano: 2012-02-29, 16:30 ]
odgrzewam kotleta (problem)

Problem nadal nie rozwiązany przeglądając fora golfów nikt nie napisał jak rozwiązał ten problem

WYMIENIŁEM

-KOPUŁKĘ
-PALEC
-ŚWIECE
-PRZEWODY ZAPŁONOWE
-CZ. TEMPERATURY

i WSZYSTKIE TE WYMIANY NIC NIE DAŁY!!!
jakieś propozycje bo już nie mam siły a kijowo się jedzie na trzech garach przez jakieś 5min
lub brak możliwości rozgrzania samochodu na postoju bo zgaśnie jak się je zostawi
bialy_017
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe