przez bialy_017 » 5 lut 2012, o 22:09
Mam LPG ale tak już było zanim założyłem LPG. tylko wtedy auto nie gasło tylko chodziło jak traktor do rozgrzania się a potem normalnie. Podłączyłem się pod vag i czujnik temp jest sprawny błędów nie wyświetla. Ale po odpaleniu auto chodzi przez 20 s normalnie potem zaczyna chodzić jak trzycylindrowiec a potem normalnie - korekcja lambda stoi do momentu gdy silnik w miarę zaczyna pracować normalnie wtedy zaczyna oscylować i wtedy auto chodzi normalnie.
Moje podejrzenia padają na grzałkę w sondzie tylko pytanie czy przez 20s grzałka rozgrzeje lambde tak by zaczęła pracować normalnie? Jak to powinno być
[ Dodano: 2012-02-05, 21:43 ]
mam dwie sprawne sondy z golfa II ale one są trzy przewodowe a golf III ma 4 przewodową czy da się podłączyć tę trzy przewodową
[ Dodano: 2012-02-29, 16:30 ]
odgrzewam kotleta (problem)
Problem nadal nie rozwiązany przeglądając fora golfów nikt nie napisał jak rozwiązał ten problem
WYMIENIŁEM
-KOPUŁKĘ
-PALEC
-ŚWIECE
-PRZEWODY ZAPŁONOWE
-CZ. TEMPERATURY
i WSZYSTKIE TE WYMIANY NIC NIE DAŁY!!!
jakieś propozycje bo już nie mam siły a kijowo się jedzie na trzech garach przez jakieś 5min
lub brak możliwości rozgrzania samochodu na postoju bo zgaśnie jak się je zostawi