Problem ze startem

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Problem ze startem

Postprzez mario_xxx » 5 maja 2008, o 23:08

Witam, szukałem i nie znalazłem, jezeli był już taki temat na forum to proszę o link.

Oto mój przypadek:

Pacjent to MK3 2.0 8V

Objawy:
Nie startuje, tzn rozrusznik kręci, ale silnik nie chce zaskoczyć, czasami zaskoczy na 1-2 sekundy i gaśnie, a czasami jak juz złapie to chodzi idealnie, zero problemów, zdarzyło się też ze zgasł podczas jazdy i znowu to samo. Autko mam od niedawna i nie wiem w czym problem. Kable i świece raczej ok.
Slyszałem ze może to być jakaś tajemnicza kostka pod kierownicą...

Pomóżcie bo juz nie mam nerwów :-x

pozdrawiam :-)
mario_xxx
Berbeć

Problem ze startem

Postprzez MARCO » 6 maja 2008, o 00:17

Siema!!!
Czy w twoim autku jest imobilajzer???
MARCO
Czytacz

Postprzez mario_xxx » 6 maja 2008, o 08:27

chyba tak, moze w tym tkwić problem ?

nowy objaw, jak odpali i trzymam na rozruszniku to pracuje normalnie , jak puszcze kluczyk gaśnie, pomóżcie bo juz nie mam siły...
mario_xxx
Berbeć

Postprzez MARCO » 6 maja 2008, o 21:10

Tak jak trzymasz na rozruszniku to chodzi. To bedzie wina imobilajzera poniewaz gdy puscisz kluczyk to imobilajzer gubi kod i silnik gasnie. Wymien imobilajzer i powinno byc ok. Pozdrawiam.
MARCO
Czytacz

Postprzez mario_xxx » 7 maja 2008, o 00:13

muszę kupić nowy? nie prościej było by obejść go jakoś, jezeli to immo - gdzie polecasz kupić cos takiego? bo aso to chyba nie :mrgreen:

a moze to jakiś przekaznik 109 o ktorym piszą na innych forach?
mario_xxx
Berbeć

Postprzez MARCO » 7 maja 2008, o 23:14

Siema!!!
Prawde mowiac tonie mam pojecia ile kosztuje nowy. Proponuje abys znalazl gdzies na szrocie lub internet. Musisz znalezc nastepujace rzeczy:
-imobilajzer(mala puszeczka tuz za zegarami z kablami podlaczonymi do instalacji oraz kabel ktury idzie do stacyjki.
-chip ktury jest w kluczyku(musi byc ten sam czyli jak wyciagniesz puszke z innego auta to potrzebujes chip z kluczyka.
Podlaczenie jest proste po prostu odpinasz stare i przypinasz nowie i przekladasz chip do twojego kluczyka.
Co do przekaznika 109 to mozesz sprubowac to jest przekaznik od sterowania silnikiem.
MARCO
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe