Problem zkaontrolka silnika

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez krzysiek_k5 » 26 gru 2007, o 11:59

witam serdecznie jestem niwym uzytkownikiem tego postu mam autko glfa 3 2,0 gti sprowadzany z francji i sieci mi sie kontrolka od awari silnika czy moze to byc tak jak mechanik mi powiedział ze to dlatego ze w polsce je st inne paliwo????? prosze o pomoc pozdrawiam
krzysiek_k5
krzysiek_k5
Berbeć

Postprzez dziabi3 » 26 gru 2007, o 17:48

ten twuj mechanik chyba zaduzo sie nawąchał benzyny haha

a tak powarznie nie moze byc inna benzyna najwyrzej 95 albo 98 to standart

jesli to faktycznie za mała ilosc oktanów to temperatura wzrasta i to moze byc przyczyną zalej go 98 i sprawdz

a najlepiej to odłącz akumulator na noc a wtedy komputer sie skasuje

rano podłacz i odpal i zostaw go niech sie sam rozgrzeje az mu sie załączy dmuchawa na chłodnicy

a to dlatego ze komputer sie wtedy zaprogramuje czyli wykresli sobie krzywą sygnał labda i temperatury itp to oczywiscie najprosciej muwiac
Średnie spalanie 7,5>8l lpg /5,8l pb
dziabi3
Members

Postprzez krzysiek_k5 » 26 gru 2007, o 23:45

dzieki za odpowiedz ale tez zapomniałem wspomnac ze to jest wersja amerykanska tzn mam tylnia rejestracje kwadratowa jak i wneke na nia w bagazniku.Niewiem czy CZY TA WERSJA moze ma jakis wpływ na to a kontrolka swieciła jak kupiłem byłem u mechanika zrobił mi i powiedział ze jak mi sie zaswieci to zebym poprostu jezdził tak ale bez sensu bo jak mi nawali co innego to nawet nie bede wiedział bo non stop sie swieci kontrolka moje autko to 2,0 gti 97 rocznik w dowodzie mam 98r i niewiem jak te modele maja a z tym akumulatorem to nie pomaga bo ostatnio ładowałem przez cała noc akumulator w domu i był odłaczony i nic:( i niewiem co z tym zrobic narazie jezdze sobie ale jak długo co by było najlepsze w taki wypadku?
krzysiek_k5
krzysiek_k5
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe