Problemy z 1.8 + LPG

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Problemy z 1.8 + LPG

Postprzez szulzykk » 4 kwi 2008, o 20:12

Witam serdecznie wszystkich uzytkownikow Golfa III :) Otoz tez jestem szczesliwym posiadaczem tego cuda, a dokladnie to nawet od 2 dni. Nie stety ... juz wyladowal na warsztacie. Nie wiedziec dlaczego od samego początku obroty po uruchomieniu skacza powyzej 2000 obr/min ! Dzisiaj zostal zmieniony silniczek krokowy - sytuacja nadal taka sama. W dodatku gotuje mi sie woda ! Jechalem przez miasto i zaczelo mi sie kopcic. Dzisiaj zostal wymieniony termostat na nowy ( pomimo tego ze poprzedni tez byl nowy ) i sytuacja jest nadal taka sama. Jutro bedzie wymieniany czujnik temperatury, moze on cos psoci poniewaz jak jest podlaczony to obroty skacza przy nowym silniczku a jak sie go odlaczy ladnie chodza na 1000 obr/min. Mechanik twierdzi ze moze cos jest jeszcze z uszczelka pod glowica. Jakie jest wasze zdanie? Pakowac sie jeszcze w wymiane uszczelki? Poki co tylko te rzeczy co wymienialem wyzej chce wymienic i looknac co i jak bedzie sie dzialo. Serdecznie pozdrawiam i czekam na odpowiedz. Ps - moge zrobic ladne logo na forum, pozdrawiam.
szulzykk
Berbeć

Problemy z 1.8 + LPG

Postprzez Adek19 » 4 kwi 2008, o 20:37

jezeli chodzi o obroty to moim zdaniem trzeba wyregulować tps-a .Umnie to pomogło
Adek19
Members

Postprzez MarcinKowalczuk » 4 kwi 2008, o 21:58

Tez mam 1,8 90ps + Gaz i mialem problem z falujacymi obrotami i silnik tak jakby przerywal denerwowalo mnie to niesamowicie a okazalo sie ze przyczyna byla blacha mianowicie zdiolem te 4 oslonki metalowe z przewodow ktore wchodza na swiece bo kradly iskre i nie szla na swiece tylko na te oslonki i teraz nie ma problemu chodzi super.Pozdrawiam
MarcinKowalczuk
Czytacz

Postprzez Jarek tworek » 4 kwi 2008, o 22:14

ja na twoim miejscu zmierzyłbym cisnienie na cylindrach zanim weżmiesz sie za uszczelke :!:
Jarek tworek
Berbeć

Postprzez szulzykk » 4 kwi 2008, o 23:33

No ok dzieki wielkie za wypowiedzi, w ogole to zalamany jestem. Gosc twierdzi ze mu fura chodzila jak marzenie a mi po 2 dniu poprostu padl :cry: Plakac mi sie chce bo to moj pierwszy samochod.
szulzykk
Berbeć

Postprzez tony » 7 kwi 2008, o 20:26

witam! miałem ostatnio podobny problem, tzn szarpanie na niskich obrotach, padło ogrzewanie, a po jakimś czasie zaczął się gotować. Wyszło na uszczelkę pod głowicą. Najłatwiej sprawdzić to patrząc pod zakrętkę oleju. Na pare dni zanim zaczęło sie sypać była tam kisielowata maź - płyn do chłodnicy miesza się z olejem. Wcześniej nie kojarzyłem, teraz już wiem. Wymieniłem uszczelkę, splanowałem głowicę i silnik jak nowy. pozdrawiam!
tony
Berbeć

Postprzez folta » 7 kwi 2008, o 21:51

witam mam problem i nie mam pojecia co to moze byc ?

Autko gasnie zaraz po przełaczeniu na gaz jak jest na luziena biegu na biegu normalnie jezdzi , na benzynie nie ma tego problemu utrzymuje sie ok 1000 obrotow ale cos mi go dusi przy przyspieszaniu ?
z gory dzieki za pomoc
folta
Czytacz

Postprzez szulzykk » 7 kwi 2008, o 23:28

folta, po co pisac 2 posty w dodatku masz juz zalozony temat. Sprawdz silniczek krokowy, moze modol i przede wszystkim pojedz tam gdzie zakladaja LPG i niech Ci wyreguluja - moze cos masz nie tak.

[ Dodano: 2008-04-09, 17:39 ]
Sorka za podwojnego posta ale by nikt nie zauwazyl ze cos dopisalem. Czego to moze byc przyczyna ze jak przekraczam 100km/h kierownica mi puka jak by kola chodzily w przod i w tyl? Auto jest dosc twarde.
szulzykk
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe